Kramarić na hrvatskim večerima

Slika /arhiva/Prag, 26. i 27.4.2005;praha05w.jpg

U organizaciji predstavništva HTZ-a u Pragu, u utorak je u hotelu IC održana konferencija za tisak, a u hotelu Olimpic okrugli stol s češkim tour operatorima. Predstavljanje Hrvatske češkom turističkom tržištu završit će održavanjem „Hrvatske večeri“ u hotelu IC, a na svim tim događanjima sudjelovao je pomoćnik ministra za turističku politiku i tržište Želimir Kramarić.

U srijedu, 27. travnja u prostorijama češkog Ministarstva regionalnog razvoja održan je drugi sastanak Mješovite hrvatsko-češke radne grupe za suradnju na području turizma. S hrvatske strane sastanak je predvodio Želimir Kramarić, a sa češke Pietr Tiefenböck, direktor Uprave za strategiju razvoja i međunarodnu suradnju u turizmu.

Češki su domaćini predložili da se pokrene procedura za usvajanje Ugovora o suradnji na području turizma, koji bi zamijenio sada važeći Protokol, potpisan 1998. godine .

Također, razgovaralo se o strategiji razvoja turizma Češke Republike 2007 – 2013, turističkom profilu Hrvatske, politici subvencioniranja organiziranog stranog turističkog prometa u nas, iskustvima češkog pregovaračkog tima na usklađivanju zakonodavstva s područja ugostiteljstva u sklopu priprema za pristupanje EU. Također, bilo je riječi i o iskustvu Češke Republike u korištenju fondova EU te o suuradnji u Srednjoeuropskoj inicijativi. 



Pisane vijesti