Krajem rujna u okviru EXPO-a Europski tjedan gastro turizma

Slika /arhiva/EU-comm_LL.jpg

U Milanu se, u okviru EXPO-a od 28. do 30. rujna 2015. godine, u organizaciji Europske komisije održava Europski tjedan gastro turizma. Naime, prema posljednjim istraživanjima gastro turizam postaje sve važnija grana turizma te se smatra jednim od glavnih čimbenika privlačnosti europskih destinacija.

S obzirom da je gastro industrija jedna od najvažnijih prednosti europskog turizma, Europska komisija organizacijom ovakvog događaja želi iskoristiti rastući potencijal tog trenda.

Ovaj trodnevni događaj bit će jedinstvena prilika za istraživanje različitih tema vezanih uz turizam i gastronomiju, s ciljem prezentiranja različitih perspektiva, kao i novih poslovnih prilika. Sudionici će iz prve ruke moći učiti kako što bolje promovirati vlastito gastro naslijeđe i industriju hrane. Fokus će biti i na EU inicijativama i politikama koje promiču europsku gastronomiju kao dio raznovrsne i posebne kulturne ponude.

Ovaj događaj će po prvi puta okupiti glavne aktere u turističkom sektoru: predstavnike industrije, međunarodne organizacije, nevladine organizacije, malo poduzetništvo, nacionalne i regionalne vlasti i mnoge druge.



Pisane vijesti