Krajem kolovoza i početkom rujna 5 posto više turista nego lani

Slika /arhiva/crikvenica-R-L-125.jpg

Kraj kolovoza i početak rujna Crikvenica je dočekala s četiri i pol tisuće turista, što je za 5 posto više nego u istom razdoblju lani, a većinu turista, kao i tijekom glavnog dijela sezone, čine Nijemci.

Pun uspjeh Crikveničani su ostvarili premještanjem Ribarskoga tjedna iz rujna u kraj kolovoza, po prvi put u 47 godina koliko se organizira za memorijalna kulturno-zabavna manifestacija - turistička sezona imala je završnicu dostojnu eminentnog ljetovališta kakvo je Crikvenica.

U dosadašnjem osmomjesečnom razdoblju ovo je središnje ljetovalište Crikveničke rivijere ostvarilo 4 posto više dolazaka, ali i 6 posto više turističkih noćenja. Obje te dimenzije (dolasci i noćenja) zaokružuju povećanje na 5 posto.

U rujanskom razdoblju slijedi niz novih i osebujnih priredbi, pa direktorica crikveničke Turističke zajednice Marijana Biondić najavluje atraktivne manifestacije svakoga vikenda.

Za subotu, 7. rujna, najavljen je program sladoleda i kolača. Slijedi onaj u središnjem dijelu rujna koji će biti ispunjen ponudom i programom Festivala cvijeća (od 13. do 15. rujna) te s rekreativcima na biciklima i kretanjem u Europskom tjednu kretanja (od 16. do 22. rujna).

Treći vikend u rujnu, od 20. do 22. rujna obilježit će pripremanje svježe ulovljenih lignji, kada će se proslaviti i stogodišnjica vatrogastva u Crikvenici.

"Zaista smo se potrudili, zajedno s našim suradnicima i sponzorima, da nam rujan bude pravi turistički mjesec s dobro osmišljenim programima za posezonsko razdoblje i da svi budemo zadovoljni, prvenstveno naši gosti", istaknula je Marijana Biondić.

S obzirom da su neki turisti možda osjetljiviji na nešto hladnije more, ovih su dana odlično posjećeni izletnički brodovi koji svakodnevno polaze iz crikveničke luke prema Krku i Rabu. (Hina)



Pisane vijesti