Konferencija zdravstvenog turizma Klastera Pannonian Health i Osječko-baranjske županije

Klaster Pannonian Health i Osječko-baranjska županija organiziraju konferenciju zdravstvenog turizma, 31. svibnja, u prostorijama Županijske skupštine Osječko-baranjske županije. Cijeli koncept zdravstvenog turizma temelji se na umrežavanju i suradnji, a jedan od ciljeva klastera i županije je upravo brendiranje Slavonije i Baranje kao “destinacije zdravlja”. Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu.

Prema predviđanjima Svjetske zdravstvene organizacije briga o zdravlju postat će jedna od najjačih svjetskih industrija, a razvoj zdravstvenog turizma u Hrvatskoj bilježi rast i po prihodima i po broju zaposlenih iz godine u godinu.

Zdravstveni turizam tako nije samo produljio turističku sezonu na Jadranu, već su njegovi potencijali prepoznati i u istočnoj Hrvatskoj.

Konferenciju će svečano otvoriti župan Osječko-baranjski Ivan Anušić. Iz perspektive i iskustava klastera zdravstvenog turizma, medicinske struke te poslovne zajednice nastojat ćemo detaljno predstaviti značaj zdravstvenog turizma za Slavoniju i Baranju te zakonske okvire i trendove istog u širim razmjerima u čemu će nam pomoći Marcel Medak, predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma Hrvatske gospodarske komore.

Na konferenciji koju zajednički organiziraju Klaster Pannonian Health i Osječko-baranjska županija, biti će riječi i o uspješnim primjerima iz prakse o kojima će govoriti Alfred Franković, Klaster menadžer Klastera Kvarner Health, te Ognjen Bagatin, ravnatelj Poliklinike Bagatin. Goran Rihelj, vlasnika vodećeg turističkog B2B portala u Hrvatskoj, HrTurzam.hr, održat će prezentaciju na temu Brending destinacije.

Najave