​Konferencija „Održivi turizam u zaštićenim područjima Republike Hrvatske"

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na konferenciju „Održivi turizam u zaštićenim područjima Republike Hrvatske" u organizaciji Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Javne ustanove „Nacionalni park Plitvička jezera“, u utorak 14. svibnja 2019. godine, u Hotelu Jezero (Plitvička Jezera) s početkom u 10.00 sati. Konferenciju će pozdravnim govorima otvoriti ministar turizma Gari Cappelli, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Plitvička jezera“ Tomislav Kovačević koji će ujedno prezentirati podatke o turizmu u zaštićenim područjima Republike Hrvatske. Izjave za medije bit će u 11:30 nakon završetka prve panel rasprave.

Nakon pozdravnih govora predviđena je prezentacija o temi zaštite prirodnih područja kroz odgovorni razvoj turizma koju će održati dr.sc. Izidora Marković Vukadin iz Instituta za turizam.

U nastavku konferencije održat će se dvije panel diskusije.

U prvoj panel diskusiji pod nazivom „Okvir za razvoj održivog turizma“ sudjelovat će ministar turizma Gari Cappelli, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, pomoćnik ministrice kulture Davor Trupković te ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Plitvička jezera“ Tomislav Kovačević.

U drugoj panel diskusiji „Održivi turizam u praksi“ sudjelovat će pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Igor Kreitmeyer, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije Dora Smolčić Jurdana, vlasnica FEEL IQM  Đurđica Šimičić i Deana Stipanović, direktorica korporativnih poslova Valamar Rivijere d.d.

Cilj ove konferencije je ukazati na važnost zaštićenih područja Republike Hrvatske kao bitnog područja turističkog interesa, ali i potrebne zaštite kroz model održivog turizma te edukacije posjetitelja o zaštiti prirode. U dvije panel diskusije sudionici će raspravljati o institucionalnom okviru potrebnom za unapređenje održivosti u zaštićenim područjima, utjecaju turističkih aktivnosti na okoliš te primjeni načela održivosti u poslovanju turističkih subjekata i ostalih subjekata vezanih uz turizam.

Najave