Konferencija o konkurentnosti malih i obiteljskih hotela u Splitu 7. lipnja

Slika /arhiva/logo-omh.jpg

Na završnoj međunarodnoj konferenciji „Konkurentnost malih obiteljskih hotela na današnjem međunarodnom turističkom tržištu“, koja će se održati 7. lipnja ove godine u Splitu, turistički djelatnici i stručnjaci iz Hrvatske i Italije raspravljat će o produžetku turističke sezone putem malih i obiteljskih hotela, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Nacionale udruge obiteljskih i malih hotela Šime Klarić.

„Konferencija se organizira u sklopu projekta koordinirane akcije turističkog razvoja ACOST, kojeg financira talijanska vlada, a cilj je ojačati suradnju Hrvatske i Italije u razvoju turizma“, rekao je Klarić.

Završnoj konferenciji u Splitu prethodilo je šest tribina diljem Hrvatske, na kojima su turistički stručnjaci iz Italije govorili o iskustvima sjeverne Italije, gdje su od ukupnog broja hotela 90 posto mali i obiteljski, a turistička sezona traje 12 mjeseci.

„U Hrvatskoj dominira kupališni turizam, koji je na visokoj razini ali je sezonalne naravi, a da bi obiteljski i mali hoteli poslovali pozitivno i bili konkurentni moraju raditi najmanje osam mjeseci godišnje“, pojasnio je Klarić. Naglasio je kako je za dostizanje konkurentnosti obiteljskih i malih hotela od iznimne važnosti da oni u destinacijama u kojima se nalaze imaju turističke proizvode koji se mogu ponuditi na međunarodnom tržištu.

Klarić je također najavio kako će u sklopu konferencije više hotela u Hrvatskoj dobiti certifikat eko-hotela.

„Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela razvila je vlastitu normu za certificiranje obiteljskih i malih hotela s eko oznakom, koja je sukladna sličnim normama u Europi, ali odražava i neke naše posebnosti“, kazao je Klarić. On vjeruje kako će u sljedećih godinu i pol dana 30 posto hotela iz Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela dobiti eko-certifikate.

„Na međunarodnom turističkom tržištu sve su traženiji eko-hoteli“, rekao je Klarić. (Hina)



Pisane vijesti