Kilometarskim gastro stolom s 15 tisuća gostiju počela sezona

Slika /arhiva/120605-biog1.jpg

Krajem prošlog tjedna u Biogradu, čak se 15 tisuća ljudi gostilo na kilometarskom gastro stolu na biogradskoj rivi. Kilometarskim stolom Biograđani obilježavaju početak turističke sezone, manifestacijom koja se održava drugu godinu zaredom, pod nazivom „Spojimo zeleno i plavo“.

Bavljenje turizmom nije nimalo jednostavan posao, jer se sastoji od niza malih detalja koje treba prije svega znati, a potom ih i pravilno koristiti da bi dali prave rezultate, istaknuo je u svom obraćanju prisutnima savjetnik ministra turizma Ivo Bašić.

Grad Biograd i tamošnja Turistička zajednica okupili su 400 izlagača iz svih hrvatskih županija, a svojim su se specijalitetima priključili i gosti iz Slovenije, Mađarske, Italije, Makedonije, Češke i Bosne i Hercegovine. Plesale su folklorne skupine i pjevale klape, a na kraju nitko nije ostao gladan.

Majstori od kotlića i gradela, rižota i različitih domaćih jela pripremili su tisuće porcija od mesa, ribe, školjaka , dok su kuhari Ilirije pripremili 500 porcija „mišance“ od čičvarde, boba, leće i koromača s mesom koju su dijelili besplatno.



Pisane vijesti