Karlovačka županija predstavila turističku mobilnu aplikaciju „In medias res“

Slika /AAA_2020_ABC/a_fotke/FB_IMG_1593599446715.jpg

Karlovačka županija je u utorak predstavila turističku aplikaciju i virtualnu turističku karticu Karlovačke županije pod nazivom „In medias res“, model umrežene ponude uz poticaje i popuste za turiste koji se odluče za više atrakcija, sadržaja i usluga u toj županiji.

Tom prigodom svečano je potpisan Sporazum o suradnji na programu promocije turizma Karlovačke županije kojega su potpisale u ime Karlovačke županje, zamjenica župana Martina Furdek - Hajdin i ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje Tihana Oštrina, kao jedni od partnera.

Virtualna turistička kartica tj. mobilna aplikacija djeluje po principu modela umrežene ponude uz poticaje i popuste za turiste koji se odluče na boravak u županiji, a početkom srpnja moći će se dobiti u papirnatom obliku u svim turističkim zajednicama i na svim najfrekventnijim destinacijama u Karlovačkoj županiji.

Ona omogućava gostu da prilikom konzumacije turističkih i ugostiteljskih usluga u županiji ostvari značajnije uštede na smještaj, izletničke programe turističkih agencija, restorane, ulaznice za muzeje i atrakcije, događanja i manifestacije kao i popuste na autohtone suvenire i proizvode lokalnih OPG-ova, odnosno neke pogodnosti u naravi koje odrede sami partneri projekta.

Na taj način Karlovačka županija i Turistička zajednica Karlovačke županije žele gostu otkriti tajni svijet prirodnih fenomena, netaknutog krajolika, eno-gastronomije i skrivene turističke ponude u destinaciji u kojoj osim opuštanja se uz predivne rijeke u srcu Hrvatske i može doživjeti neka nova iskustva.

Sustav pogodnosti za krajnjeg gosta je potpuno besplatan i koncipiran na način da što ga više gost koristi ostvaruje više ušteda kod trenutno 231 partnera koji su iskazali interes za sudjelovanje u Programu.

Od ukupno 231 prijavljenog poslovnog subjekta koji želi sudjelovati u Programu, u prvoj fazi potpisan je Sporazum s 29 poslovnih subjekata u turizmu Karlovačke županije koji će sa svojih 47 objekata će biti u ponudi od 1. srpnja 2020. godine.

Viši savjetnik za razvoj i EU fondove Karlovačke županije Željko Fanjak rekao je na predstavljanju u Baraćevim šipljama da županija po prvi puta ima objedinjenu turističku ponudu i jednu mobilnu aplikaciju kroz koju će turisti dobiti ponudu u digitalnom obliku, a onda kroz registraciju u aplikaciju moći na odredištima ostvariti uštede i pogodnosti.

Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin istaknula je da je Karlovačka županija najposjećenija kontinentalna županija (ne računajući grad Zagreb), da se na podizanju standarda stalno radi, te vjeruje da će "turistička kartica" turizam učiniti još kvalitetnijim i konkurentnijim.

Turistička kartica je sastavni dio Strategije turističkog razvoja Karlovačke županije kroz koju se između ostalog želi produžiti boravak turista i bolje iskoristiti predsezonu i posezonu.

Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje Značajnim krajobrazom Baraćeve špilje Tihana Oštrina rekla je da je nevezano za karticu ulaznica za razgledavanje Gornje Baraćeve špilje cijelog ovog ljeta 52 kune (za odrasle posjetitelje), a ne kao do sada 75 kuna, a kroz karticu se ustanova odlučila obiteljima ponuditi besplatni ulaz za djecu.

"Cilj naše ustanove je proširenje sadržaja kao dodatni motiv za dolazak turista, primjerice gradit će se muzejski posjetiteljski centar Speleon, zatim "staza ledenog doba" (poučna šetnica), te još tri pješačke staze. To će se realizirati kroz tri europska projekta vrijedna 30 milijuna kuna", rekla je Oštrina.

Značajni krajobraz Baraćeve špilje ima oko 150 speleoloških objekata od kojih je za razgledavanje podesna i otvorena samo Gornja Baraćeva špilja. U njoj su vrijedni paleontološki nalazi iz ledenog doba, ostaci špiljskog lava, nosoroga i špiljskog medvjeda te arheološki nalazi iz Srednjeg vijeka. Zanimljiva je geomorfološki, biospeleološki, ali i povijesno, jer je na ulazu ljudskom rukom građen zid iz vremena osmanlijskih provala, što znači da je riječ o utvrđenoj pećini, kao obrambenom objektu, o čemu se provodi istraživanje. (Hina/Karlovačka županija)

Ostale vijesti