Jakovčić: RH na raspolaganju europski novac za urbanu regeneraciju i razvoj turizma

Slika /arhiva/P-FAH-H4254462.jpg

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić zauzeo se u četvrtak za izdašnije korištenje europskog novca u razvoju hrvatskog turizma te za realizaciju projekata urbane regeneracije, objavio je njegov ured.

Kako je priopćeno, Jakovčić se, kao član Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta, susreo s izvršnim direktorom Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSI) Wilhelmom Moltererom i s potpredsjednikom Europske investicijske banke (EIB) Laszlom Baranyayem.

U raspravi na sjednici odbora, Jakovčić se zauzeo za izdašnije korištenje europskog novca u razvoju hrvatskog turizma te za realizaciju projekata urbane regeneracije.

Europskim sredstvima može se financirati razvoj turizma i prenamjena neiskorištenih industrijskih objekata i zona te napuštenih vojnih područja, kakvih je u Hrvatskoj mnogo, izjavio je Jakovčić nakon razgovora sa čelnicima EIB-a i EFSI-a.

"Zatražio sam da europski novci budu uloženi u razvoj hrvatskog turizma. To je vrlo konkurentna gospodarska grana. Ujedno sam zatražio da se sredstvima EU fondova i Europske investicijske banke financiraju projekti urbane regeneracije", rekao je.

"Hrvatske općine i gradovi trebaju dobiti mogućnost korištenja EU sredstava za podizanje kvalitete življenja svojih građana. Europski novac za te namjene je na raspolaganju. Na nama je da pripremimo kvalitetne projekte", dodao je.

"Uvjeren sam da Hrvatska može izdašnije koristiti sredstva Europske investicijske banke i Europskog fonda za strateška ulaganja za razvoj turizma kao i za urbanu regeneraciju. U našim gradovima mnogo je neiskorištenih industrijskih zona i napuštenih vojnih objekata. Njih treba staviti u funkciju. Želim pomoći našim lokalnim i regionalnim vlastima da iskoriste europska sredstva koja im stoje na raspolaganju", istaknuo je Jakovčić. (Hina/FaH)



Pisane vijesti