"Jadranske igre" i "Vrijedne ruke" do 4. rujna u 37 jadranskih odredišta

Slika /arhiva/issaP2169393.jpg

Na jadranskoj obali od 10. lipnja do 4. rujna u 37 turističkih odredišta održava se tradicionalna manifestacija-natjecanje "Jadranske igre" te popratna nacionalna akcija "Vrijedne ruke", što će, prema očekivanjima organizatora, pratiti gotovo 60 tisuća posjetitelja.

Na ta događanja diljem jadranske obale, koja su počela 10. lipnja ove godine, danas su pažnju skrenuli iz Hrvatske gospodarske komore (HGK), koja je uz Hrvatsku turističku zajednicu (HGK), Hrvatsku obrtničku komoru (HOK) te Hrvatsku radioteleviziju (HRT) partner u tom projektu, dok je glavni pokrovitelj Ministarstvo turizma.

Ovogodišnje "Jadranske igre" su novo i moderno izdanje te tradicionalne igre-natjecanja između turističkih mjesta na hrvatskoj obali. To je ujedno i gospodarsko-turističko-zabavni projekt kojem je cilj turistička promocija, posebno manjih mjesta, kao i autohtonih hrvatskih proizvoda.

Popratna akcija "Vrijedne ruke", što je zajednički projekt Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, HGK i HOK-a, predstavlja samozatajne i marljive ljude koji proizvode ekološke i tradicionalne proizvode, suvenire i rukotvorine u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu.

Ti se proizvodi mogu kupiti na svim lokacijama gdje se održavaju "Jadranske igre", na kojima će u 37 mjesta na Jadranu ukupno sudjelovati 256 ekipa s 2.080 natjecatelja.

Najbolje ekipe plasiraju se u tzv. regionalne poluzavršnice (7. kolovoza na Pagu, 14. kolovoza u Crikvenici, 21. kolovoza u Fažani te 28. kolovoza u Kaštel Starom) s kojih se mogu plasirati na glavnu završnicu/finale koje će se održati 4. rujna u Biogradu na moru. (Hina)



Pisane vijesti