Izložba ”Tradicijski obrti - bačvarstvo“

Slika /arhiva/100421-TZZZ-logo.jpg

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na izložbu „Tradicijski obrti - bačvarstvo“, kojom nastavljamo ciklus izložbi i prezentacija u prostoru TZ Zagrebačke županije (srijeda, 8. 5. 2013. u 11 sati, TZ Zagrebačke županije, Preradovićeva 42, Zagreb).

Tradicijski obrti najbolji su pokazatelj dugovječnosti i uspješnosti ljudi i naroda, koji su zahvaljujući njima stotinama godina živjeli u skladu s prirodom, koristili njezine najbolje resurse i budućim naraštajima ostavljali dobre temelje za budućnost. Jedan od obrta, koji je od davnina vrlo cijenjen, je i bačvarstvo.

U jaskanskome kraju tradiciji bačvarstva uvelike je pridonijela obitelj Golub, čija se već druga generacija brine za to da se svaka dobra plešivička kapljica čuva u kvalitetnoj hrastovoj bačvi. Prošle godine je ova vrijedna tradicija predstavljena javnosti otvorenjem obiteljske zbirke bačvarskog alata obitelji Golub, a dio te zbirke sljedećih će mjesec dana biti izložen u turističkom uredu. Tako će se moći vidjeti razni bačvarski alati, barrique bačve, brente, vedra, lakomice, okrugle i ovalne bačve, koje su rezultat posebnog truda da se održe ova vrlo vrijedna tradicionalna znanja.

Izložba je otvorena do 5. lipnja 2013. godine.



Najave