Izložba fotografija "More kao platno" stigla u Zadar

Slika /arhiva/Zadar-panoram-w.jpg

Najveća putujuća izložba fotografija hrvatskoga Jadrana na otvorenom pod nazivom "More kao platno" stigla je i u Zadar. Izložba je postavljena na zadarskoj rivi na 30-ak velikih panoa, a obuhvaća 60-ak fotografija poznatih hrvatskih autora s motivima površine mora.

Putujuća izložba "More kao platno" dio je velikoga nacionalnog projekta "Prijatelji mora" riječke Udruge Livingston i tvrtke "Astoria" koji promiču nacionalne kulturološke vrijednosti. Prema procjenama organizatora, prošlogodišnji postav izložbe diljem Jadrana vidjelo je čak milijun ljudi.

"Fotografija govori sve jezika i najlakše komunicira ono što želimo kazati. Izložba je ekološka i njome želimo senzibilizirati javnost za očuvanje našega Jadranskog mora", rekao je predsjednik Udruge Livingstone Denis Redić.
Iako će, smatra Redić, ulaskom u Europsku uniju to more biti svačije, mi ćemo i dalje živjeti na njemu i zbog toga je naša zadaća da i dalje ističemo važnost očuvanja Jadrana.

Uz potporu grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra izložba će u Zadru biti otvorena do 15. srpnja kada se seli u Šibenik, a do kraja rujna obići će 16 hrvatskih gradova. (Hina)



Pisane vijesti