Iz Poreča krenuo “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016”

Slika /arhiva/FB_IMG_1464688974308.jpg

Najveći i najvažniji događaj godine na području e-mobilnosti u Hrvatskoj i regiji “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016”, reli isključivo električnih vozila koji se održava već treću godinu, startao je jučer u podne s Trga slobode u Poreču.

Stotinjak e-vozila iz čitave Europe okupilo se kako bi se provozali rutom dugačkom oko 1200 km, s ciljem promocije e-mobilnosti i stvaranja „Zelene hrvatske turističke magistrale“.

Najviše sudionika na reli stiglo je s Tesla vozilima, a od domaćih sudionika tu su tvrtke Dok-ing sa svojim vozilom Loox i Rimac automobili sa svojim Concept One, koji je pobudio najviše zanimanja kod Porečana i njihovih gostiju.

Okupljena vozila iz Poreča krenula su put Opatije nakon koje se nastavlja rata relija prema Zadru, Šibeniku, Smiljanu gdje će sudionici razgledati Spomen kuću Nikole Tesle, te nastaviti svoj put prema Plitvičkim jezerima. Ovogodišnji reli završava u nedjelju u 10 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Organizatori su ponosni što su ih i ove godine prepoznali od Francuske preko Finske, Belgije, Nizozemske, Austrije i Njemačke kao najbolji i najljepši reli ovakvog tipa u Europi, te imaju priliku kroz ovaj inovativni koncept pokazati Hrvatsku kao turističku zemlju koja posjeduje golemi potencijal upravo u privlačenju ekološki osviještenih turista, više platežne moći, kakve hrvatski turizam priželjkuje.



Pisane vijesti