ITB Berlin - glavni tajnik UNWTO Pololikashvili s hrvatskim izaslanstvom: Hrvatska reorganizacija turističkog sustava primjer je drugima

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/190308_UNWTO_MINT.jpg

Reorganizacija hrvatskog turističkog sustava prema načelima destinacijske menadžment organizacije primjer je za sve druge zemlje, apostrofirao je Zurab Pololikashvili, glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO), tijekom sastanka s državnim tajnikom Ministarstva turizma RH Tončijem Glavinom i glavnom savjetnicom ministra Barbarom Mesić, pozdravljajući zakone koji su u procesu donošenja, a kojima je cilj povećanje ukupne učinkovitosti sustava, posebno na regionalnoj i lokalnoj razini, te osiguranje preduvjeta za sustavnu provedbu poslova destinacijskog upravljanja. Podsjetimo, riječ je o zakonima o turističkoj pristojbi i članarinama u turističkim zajednicama te Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma čije bi se odredbe primjenjivale od 2020. godine kada Hrvatska predsjeda Vijećem EU.

Upravo je 2020. godina, smatra Pololikashvili, idealna i da Hrvatska bude domaćin velikog investicijskog foruma o kojemu će više detalja biti poznato nakon svibnja ove godine.

Tada će se, naime, glavni tajnik UNWTO-a, u Zagrebu sastati i s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom turizma Garijem Cappellijem, i to tijekom konferencije Komisije za Europu, te dogovoriti realizaciju budućih aktivnosti.

„Pozdravljam ovakvu reorganizaciju sustava i volio bih Hrvatsku istaknuti kao primjer drugim zemljama koje svoje turističke organizacije još nisu uredile na takav način. Ovo je dobar primjer i rado ću ga koristiti u prezentaciji“, naglasio je Zurab Pololikashvili, glavni tajnik Svjetske turističke organizacije.

Pisane vijesti