Istraturistovi objekti certificirani normom ISO 14001

Slika /arhiva/istraturist-umag_L.JPG

Svi Istraturistovi objekti tijekom kolovoza certificirani su međunarodno priznatom normom ISO 14001 - sustavom upravljanja zaštitom okoliša, dok je hotel Sol Aurora dobitnik prestižnog Travelife Gold certifikata održivosti za hotele, priopćeno je u utorak iz te turističke kompanije.

Certificiranje je sufinancirano iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a obavila ga je tvrtka Bureau Veritas Croatia.

Međunarodna norma ISO 14001 postavlja zahtjeve za planiranje, uspostavu, primjenu i nadzor sustava upravljanja okolišem, a certifikat je, kaže se u priopćenju, potvrda da Istraturist brine o okolišu i poštuje sve primjenjive zakonske norme.

Osim certifikata ISO 14001, u kolovozu je Istraturistu dodijeljena još jedna potvrda ekološkog, društveno dogovornog poslovanja, s obzirom da je hotelu Sol Aurora dodijeljen prestižni Travelife Gold certifikat za hotele. Riječ je o međunarodnom certifikatu održivosti kojim se potvrđuje uspješnost objekta u optimizaciji utjecaja na društvenoj, ekološkoj i ekonomskoj razini poslovanja.

Travelife certifikat dodjeljuje istoimena kompanija čiji je vlasnik britansko udruženje putničkih agencija ABTA, a podupiru ga veliki europski turoperatori poput Thomasa Cooka, TUI-a i Kuonija.

"Certifikati ISO 14001 i Travelife dodatno nas motiviraju, jer je održivo, društveno odgovorno ponašanje model na kojem baziramo razvoj Istraturista" - prenose se u priopćenju riječi direktora Istraturista Ronalda Korotaja. On ističe da je društveno odgovorno poslovanje proces na kojem uspješno radi cijeli tim zaposlenika Istraturista te da na tim vrijednostima tvrtka gradi kvalitetu svoje ponude i buduća ulaganja.

Osvrćući se posebno na Hotel Sol Aurora, Korotaj kaže da mu je Travelife Gold certifikat pripao zahvaljujući ekološkim aktivnostima poput razvijenog programa odvajanja i recikliranja otpada, osviještenim korištenjem resursa, informiranjem i uključivanjem gostiju u zaštitu okoliša, brigom o dobrobiti zaposlenika te drugim aspektima održivog poslovanja.

(Hina) 



Pisane vijesti