Istarska županija s 10 posto više dolazaka turista

Slika /arhiva/istra_sat-110626.jpg

Turističko vijeće Turističke zajednice Istarske županije istaknulo je danas pozitivne rezultate turističke sezone u Istri u 2011. godini s povećanjem broja turističkih dolazaka za 10 posto.

Po prvi put u povijesti Istra je ugostila tri milijuna gostiju i ostvarila 20,5 milijuna noćenja, što je devet posto više noćenja nego u 2010., istaknuo je direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević.

Predsjednik Turističke zajednice Istarske županije Ivan Jakovčić po završetku sjednice Turističkog vijeća izrazio je zadovoljstvo turističkom sezonom, napominjući kako je Turistička zajednica učinila dodatne napore u strategiji marketinga kako bi se ove godine ostvarili što bolji rezultati.

U prilog tomu naveo je kako je Istra uvrštena u glavne kataloge za 2012. godinu i to među svjetske top destinacije.

Na sjednici Turističkog vijeća u Pazinu odlučeno je da se elaborira mogućnost izgradnje nove zgrade sjedišta županijske Turističke zajednice na Trgu slobode u Poreču.

Vrijednost projekta iznosit će oko 11 milijuna kuna, a u njemu će sudjelovati Odjel za turizam Istarske županije, Turistička zajednica grada Poreča, Istarska razvojna turistička agencija i Turistička zajednica Istarske županije, kazao je Jakovčić dodavši kako će to biti "na neki način malo ministarstvo turizma Istre".

Ustvrdivši kako Istra danas nema niti jedan reprezentativni javni prostor vezan za turizam Jakovčić je najavio kako bi ovaj objekt, ne bude li problema u ishođenju odgovarajućih dozvola, mogao biti dovršen do iduće turističke sezone. (Hina)



Pisane vijesti