Intenzivne pripreme za sajamske nastupe u 2017. godini

Slika /arhiva/HTZfulloflife.jpg

Hrvatska turistička zajednica je tijekom 2016. godine od predviđenih 26 turističkih sajmova do sada uspješno odradila 23 sajma, dok će se nastup na preostala tri sajma, u Riminiju, Londonu i Barceloni, odraditi tijekom ove jeseni. Tako će se na specijaliziranom kongresnom sajmu IBTM u Barceloni prezentirati kongresna i insentiv ponuda Hrvatske na štandu veličine 112,5m2, a na sajmu će sudjelovati i 12 suizlagača. Organizatori ovog sajma osiguravaju izlagačima sastanke s visoko kvalitetnim kupcima koje o svom trošku dovode na sajam kroz poseban „Hosted Buyers“ program. Na sajmu WTM u Londonu će sudjelovati ukupno 22 suizlagača na štandu veličine 261m2, dok će na sajmu u Riminiju hrvatska turistička ponuda biti predstavljena na štandu veličine 32m2, a sudjelovat će ukupno šest suizlagača.  

„Svi predviđeni sajamski nastupi za 2016. godinu biti će odrađeni prema planu i programu, a upravo smo za namjenu sajmova i prezentacija o ovoj godini izdvojili gotovo 18 milijuna kuna. Tako smo ove godine bili prisutni na najvećim sajmovima među kojima su ITB Berlin, f.re.e München, IMEX Frankfurt, Fitur Madrid i MITT Moskva. Prisutnost Hrvatske na najvažnijim turističkim sajmovima je vrlo važan segment u promociji naše zemlje i naših destinacija, a to prepoznaju i brojni suizlagači s kojima smo imali dobru suradnju. Iako su pred nama još tri jesenska sajma u ovoj godini, intenzivne pripreme i prijave već su u tijeku za sajmove u 2017. godini tijekom koje ćemo hrvatsku turističku ponudu predstaviti na ukupno 24 sajma“, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić. 

Dakle, u 2017. godini predviđen je nastup Hrvatske turističke zajednice na 16 turističkih sajmova te na sedam specijaliziranih sajmova. Tijekom jeseni u planu je i dogovaranje nastupa na još jednom nautičkom sajmu, pa će tako Hrvatska turistička zajednica u 2017. godini prema sadašnjem stanju zapravo nastupiti na ukupno 24 sajma. Na web stranicama Hrvatske turističke zajednice objavljen je popis sajmova za iduću godinu, kao i cijene te uvjeti suizlaganja. Navedeni popis i ostale korisne informacije moguće je pronaći na stranicama HTZ-a.



Pisane vijesti