Info dan o financiranju turističkog sektora iz fondova EU

Slika /arhiva/eu_flag.jpg

Europska komisija organizirat će 20. ožujka 2014. u Bruxellesu Info dan o mogućnostima financiranja turizma iz fondova EU.

Info dan je namijenjen malim i srednjim poduzećima, gospodarskim komorama, nacionalnim turističkim organizacijama, obrtničkim komorama i svim ostalim dionicima koji već posluju ili planiraju pokrenuti poslovanje u turističkom sektoru.

Višegodišnji financijski okvir (VFO) za razdoblje 2014.-2020. donosi neka pojednostavljenja, kao što su, primjerice, udruživanje programa financiranja iz EU fondova radi lakšeg pristupa informacijama te usklađivanje procedura prijave. Prikupljanje informacija lakše je nego ranije, ali to i dalje ostaje veliki izazov za privatni i javni sektor koji se bavi promocijom turističkih destinacija i razvojem turističkih usluga.

Info dan će se usredotočiti na najvažnije programe EU za turistički sektor, odgovorit će na praktična pitanja o vrstama turističkih aktivnosti prihvatljivim za financiranje, vrstama i razinama financiranja, te o procesu prijave.
Program Info dana obuhvatit će informacije o programima COSME i Kreativna Europa, Europskom fondu za regionalni razvoj, Europskom fondu za poljoprivredu i ruralni razvoj i slično.

Sve informacije, program i registracija za Info dan dostupni su na stranicama Europske komisije.



Pisane vijesti