​Imenovana predsjednica i članovi Savjeta za sport djece i mladih

Slika /AAA_2020_MINTIS/logos/news_mint_gov_hr.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je odluku o imenovanju predsjednice i članova Savjeta za sport djece i mladih. Valentina Bifflin imenovana je na mjesto predsjednice Savjeta za sport djece i mladih, a članovima Hrvoje Balen, Ana Čerenšek, dr. sc. Igor Jukić, Petar Krpan, dr. sc. Slaven Krtalić i Jakov Previšić.

Predsjednica i članovi Savjeta odabrani su putem javnog poziva kojeg je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta, a na osnovu ostvarenih stručnih postignuća iz područja kineziologije, pedagogije, psihologije, sociologije, ekonomije ili informatike, vezana uz razvoj sporta i sportske rekreacije djece i mladih.

Savjet za sport djece i mladih je savjetodavno tijelo Ministarstva turizma i sporta čija je zadaća predlaganje mjera i aktivnosti koje će unaprijediti stanje tjelesne i sportske pismenosti djece i mladih u RH, povećati broj djece uključene u sport i sportsku rekreaciju u RH, zadržati djecu i mlade u sustavu sporta i sportske rekreacije, stvoriti navike za aktivni životni stil i cjeloživotno bavljenje sportom i sportskom rekreacijom, ostvariti pretpostavke za prepoznavanje i sportski razvoj talentirane djece za vrhunski sport.

Priopćenja