Igor Nađ, tvrtka dm i OŠ Ljudevita Modeca iz Križevaca dobitnici #BeCROactive nagrade 2020.

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/201211_be_croative.jpg

Ministarstvo turizma i sporta, danas je, u sklopu inicijative Europskog tjedna sporta nagradilo najaktivnijeg pojedinca, radnu i obrazovnu ustanovu u Republici Hrvatskoj u 2020. godini. Nagrada #BeCROactive u kategoriji Lokalnog heroja pripala je Igoru Nađu, nagradu u kategoriji Radno mjesto dobila je tvrtka dm, dok je Osnovna škola Ljudevita Modeca najbolja u kategoriji Obrazovanje.

„Čestitam svim dobitnicima nagrade koji su svojim djelovanjem, entuzijazmom i idejama davali primjer kako se sportom možemo baviti svugdje i u svako doba. Bez pomoći i doprinosa svih uključenih u ovu inicijativu ne bismo mogli biti tako uspješni u slanju ove važne poruke te vjerujem kako ćemo odličnu suradnju nastaviti i u sljedećem razdoblju. Promicanje i poticanje na tjelesnu aktivnost jedna je od iznimno važnih zadaća, a ispunjavanje te zadaće još više nas obvezuje u ovoj godini u kojoj smo posebno osvijestili važnost zdravlja. Djelovanje svakog pojedinca iznimno je vrijedno u ostvarivanju našeg zajedničkog cilja - činiti Hrvatsku zdravom i aktivnom nacijom“, poručila je ministrica Nikolina Brnjac.
 
Igor Nađ titulu Lokalnog heroja zaslužio je svojim aktivnostima u području planinarstva, organizacijom izleta i edukacijom ljudi koji žele postati planinari. Prehodao je Slavonski planinarski put i cijelu Hrvatsku planinarsku obilaznicu. Organizirao je i vodio osam Općih planinarskih škola za nove planinare, koje je pohađalo više od 300 planinara. Osmislio je izlet Pohod na vrh Liska - najvišu točku Vukovarsko - srijemske županije, koji se redovno održava već 5 godina. Osmislio je trasu šetnje "Croatian long distance trail", a potom postao i koordinator za istočnu Slavoniju.
 
Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevaca najbolja je u kategoriji Obrazovanje, a istaknula se projektom SVI NA SPORT koji je pokrenula učiteljica škole Marjana Fržović u suradnji s učiteljicama nižih razreda i trenerima. Svake godine treneri iz raznih sportova dolaze u školu i predstavljaju različite tipove tjelesne aktivnosti. Na jednom mjestu u jednom danu učenici mogu izabrati sportove u njihovom gradu od muškog i ženskog nogometa do odbojke, atletike i šaha.
 
Zahvaljujući inicijativi dm…jer tu živim zdravo tvrtka dm pobijedila je u kategoriji Radno mjesto. Projekt je pokrenut nakon redovnih sistematskih pregleda djelatnika koji su pokazali kako 86% djelatnika dm-a ima tegobe s kralježnicom, vratom i ramenima. Ovom inicijativom se kroz razne aktivnosti već pet godina neprestano potiču djelatnici na aktivnu brigu o zdravlju, kroz raznolike sadržaje, prilagodljive potrebama djelatnika.
 
Ovogodišnje, šesto izdanje, Europskog tjedna sporta održalo se u terminu od 23. do 30. rujna, a svi događaji odvijali su se uz poštivanje strogih epidemioloških mjera. Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator projekta, organizirao je veliko otvorenje Tjedna na Jarunu, vježbanje na radnom mjestu u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Senior dan u Domu za starije osobe Peščenica, #BeActive Night u Osijeku te kajak-kanu utrku Zrmanjom. Ukupno je, pak, od strane svih uključenih dionika, organizirano rekordnih 98 događaja.

Priopćenja