I ovog vikenda znatno pojačan promet hrvatskim autocestama

Slika /arhiva/100710-turist1.jpg

Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Kaštela, Plovanije i Požana - u Hrvatsku je od jučer do danas u podne ušlo ukupno 79.874 putnika, od toga je 74.664 bilo inozemnih gostiju, izvijestila je danas istarska policija.

U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih prijelaza napustilo 65.554 gostiju od čega 60.690 stranih turista. Samo tijekom jutra u Istru je ušlo više od 25 tisuća gostiju dok je jučer u Hrvatsku preko istarskih graničnih prijelaza ušlo 54.124 putnika što je znatno više nego lani kada je istoga dana u Istru doputovalo 40.716 gostiju.

Unatoč pojačanom prometu na graničnim prijelazima nisu zabilježeni zastoji premda je tijekom jutra kolona vozila na istarskom ipsilonu na izlazu iz zemlje iznosila gotovo dvadeset kilometara.

Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak u Hrvatsku je od ponoći do 11 sati ujutro ušlo 7 tisuća vozila, odnosno 25 tisuća osoba, a promet se odvija bez duljih čekanja, izvijestili su iz postaje Granične policije u Rupi
Prema podacima Granične policije u Rupi, od ponoći do 11 sati ujutro preko GP Rupa u Hrvatsku je ušlo 14 tisuća putnika, odnosno 4 tisuće vozila. U navedenom razdoblju iz Hrvatske je preko istog graničnog prijelaza izašlo dvije tisuće vozila, odnosno sedam tisuća putnika.

Na GP Pasjak od ponoći do 11 sati zabilježen je ulazak tri tisuće vozila i 11 tisuća putnika. U istom razdoblju Hrvatsku je napustilo tisuću i dvije stotine vozila, odnosno četiri tisuće i 500 putnika.

Promet na dva granična prijelaza u Primorsko-goranskoj županiji je pojačan, no kraćih čekanja ima samo na graničnom prijelazu Rupa gdje se ulazi i izlazi u četiri kolone. Na GP Pasjak vozila u Hrvatsku ulaze u tri, a izlaze u dvije kolone. (Hina)

 

Pisane vijesti