​Hvar UHPA-ina domaća destinacija u 2019. godini

Slika /AA_2018_b-fotke/gradovi/Zoran_Jelaca_grad-Hvar.jpg

Hrvatska udruga putničkih agencija (UHPA) u ponedjeljak je potpisala ugovor o marketinškoj suradnji s gradom Hvarom, a prema kojem će Hvar u 2019. godini biti domaća destinacija UHPA-e. Hvar će biti naglašen kao preporučena domaća destinacija od strane UHPA-e na svim komunikacijskim i promotivnim kanalima udruge, a kako bi pridonijeli još bolje pozicioniranju, prepoznatljivosti i promociji destinacije kroz jačanje turističkog sektora, istaknuto je na potpisivanju ugovora. Hvar je "jedan biser" i trebamo ga održavati i unaprjeđivati i to ćemo i dalje činiti, poručio je tom prigodom hvarski gradonačelnik Rikardo Novak. Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je značaj putničkih agencija i svih koji u njima rade za turizam. Podsjećajući na zakonodavne izmjene u sektoru turizma uz ostalo je spomenuo i suradnju s Ministarstvom zdravstva na zakonskim izmjenama vezanim uz zdravstveni turizam. Riječ je o važnom segmentu turizma koji je moguć tijekom cijele godine, a u kojem možemo prodavati ne samo usluge već i znanje, poručio je Cappelli. 

Ministar je podsjetio i na svoju inicijativu o osnivanja jedinstvenog europskog fonda za turizam, za koju je dobio potporu 18 zemalja EU-a, a koja je na neki način dobila zeleno svjetlo. 

Europski parlament je praktički rezervirao 300 milijuna eura te će se sada ići prema Europskoj komisiji.

Ako uspijemo, ući će u paket prvi put da će turizam dobiti svoja sredstva koja nikad nije imao do sada i biti u prilici da odlučuje o svojim sredstvima, istaknuo je Cappelli. (Hina)

Pisane vijesti