Hungry Designers - Izložba dizajnerskih projekata s temom gastronomije u turizmu

Slika /arhiva/13_Hungry-Designers.jpg

Pozivamo vas na otvorenje izložbe "Hungry Designers" u Opatiji (petak, 6. rujna 2013. Umjetnički paviljon Juraj Šporer;  Hrvatski muzej turizma, u 19 sati).

Osim što će se moći pogledati svi radovi projekata koji sudjeluju na izložbi, pripremat će se "Sardele na rožonj", povrće u Fogunu - pokretnom ognjišću, degustirati Kulenove bebe, istarski sir s potpisom ovaca-autorica te Mirisulini, keksi oplemenjeni biljem specifičnim za hrvatske krajeve.

"Hungry Designers" je izložba dizajnerskih projekata s temom gastronomije u turizmu, na kojoj će svoje radove predstaviti dvadesetak hrvatskih dizajnera i dizajnerskih timova. Koncepcija izložbe proizašla je iz platforme Design Tourism, koja cilja povezati dizajn i dizajnersku struku sa sektorom turizma, a u ovoj prilici fokus je stavljen na autentičnu domaću gastronomiju, na dizajn hrane, recepata, produkata te scenarija pripreme hrane.

Izložba “Hungry Designers” nastala je kao novi projekt platforme za afirmaciju i promicanje dizajna u turizmu - Design Tourism, pokrenute pri Hrvatskom dizajnerskom društvu. Koncepcijski se naslanja na lanjski projekt izložbe Croatian Holiday, koja je obišla brojne festivale dizajna u regiji i Europi.

Kustosice projekta su Ivana Borovnjak i Roberta Bratović, a dizajneri i dizajnerski timovi čiji proizvodi čine izložbu su Oaza (N. Bačun, I. Borovnjak, R. Bratović, T. Ivezić, M. Kolar, A-M. Poljanec), Ana Rimac, Filip Havranek i Kristina Lugonja, Ivan Dorotić i Luka Borčić, Nikola Radeljković i Igor Zanzerović, Vlatka Leskovar, Branimir Paškvan, Manufakturist, Sonda, Nina Bačun i Roberta Bratović, Noel Šuran i Davorka Tumpić, Đurđa Prettyface i Vedran Klemens, Superstudio 29 te Mirna Raduka i Karmen Kolombo.

Nakon ovogodišnjeg festivala dizajna Dan D u Zagrebu, gdje je premijerno predstavljen preview izložbe uz “pop up” event prezentacije, izložba ‘Hungry Designers‘ otvara se u Opatiji u Muzeju turizma, te će javnosti predstaviti finalne projekte dizajnera i dizajnerskih timova. Sljedeće dogovoreno gostovanje izložbe je Muzej MAK u Beču.

Izložba je otvorena do 25. rujna. Radno vrijeme: 10 – 22 sata, svakim danom osim ponedjeljka.
 



Najave