Humanitarna završnica Riječkog karnevala 2016. s izložbom fotografija

Slika /arhiva/150216_rikarnev-2.jpg

Posljednja u cijelom nizu humanitarnih akcija Riječkog karnevala, izložba fotografija „Nasmiješena lica Riječkog karnevala“, sada se već tradicionalno, petu godinu zaredom održava po završetku Karnevala. Izložbu koja nas podsjeća na vesele maškarane dane i u isto vrijeme prikuplja sredstva za humanitarne svrhe organizira Foto studio Kurti uz potporu Turističke zajednice grada Rijeke. Sav novac od prodaje fotografija ove je godine namijenjen Socijalnoj samoposluzi „Kruh sv. Elizabete“, a akcija će trajati od 15. veljače do 15. ožujka 2016. godine.

Izložba je najavljena na konferenciji za medije, a sve humanitarne akcije u sklopu Riječkog karnevala 2016. ukratko je predstavila Ines Boban-Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke. Ovogodišnji je Karneval svoje veliko srce pokazao čak 7 puta, koliko je bilo humanitarnih akcija: tradicionalno (maškarano) dobrovoljno davanje krvi u Domu crvenog križa, Humanitarna maškarana jota gdje se kuhalo u korist Udruge za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza iz Rijeke, Humanitarna maškarana maneštra čiji su prihodi od prodaje išli za opremanje učionice za slabovidne učenike OŠ Pećine, Humanitarni karnevalski bal koji je ove godine plesao za opremanje senzornog parka Centra za autizam Rijeka u sklopu projekta „Senzorni park za naš osmjeh“, dvije humanitarne zabave karnevalske grupe Čiket - Čiket Karaoke i Pidžama party „Čep po čep - kolica“ - gosti zabava su bili obvezni donijeti minimalno 10 plastičnih čepova koji su se prikupljali za donaciju Društvu multiple skleroze Primorsko-goranske županije s ciljem nabavke invalidskih kolica te na samom kraju izložba Foto studija Kurti „Nasmiješena lica Riječkog karnevala“ u korist Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“.

Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, najavio je izložbu i pojasnio na koji se način može sudjelovati. Fotografije će se moći pregledati i odabrati na internetskoj stranici www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti od 15. veljače do 15. ožujka, te će se moći kupiti uokvirene – veće dimenzija 30x45cm po cijeni od 150 kn, a manje dimenzija 15x21cm za 50 kn. Detaljne informacije o načinu plaćanja i preuzimanja fotografija bit će objavljene na istoj stranici, a uplatnice se mogu naći u svim poslovnicama Foto studija Kurti, te u Turističkom informativnom centru na Korzu.
Prošlogodišnjom izložbom fotografija „Nasmiješena lica Riječkog karnevala“ prikupljeno je 7500 kuna za riječko prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“.

Elida Verunica iz Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete” predstavila je ovaj projekt Franjevačkog svjetovnog reda koji ove godine obilježava svoju 5. godinu i pomaže 1400 registriranih korisnika. Zahvalila je Foto studiju Kurti na odabiru Socijalne samoposluge, ali i svim građanima koji su prepoznali ovaj projekt koji živi isključivo od donacija i humanitarnih akcija. Socijalna samoposluga svake subote prikuplja donacije po trgovačkim centrima, a u ovom periodu najviše potrebe imaju za šećerom, paštom, uljem i konzervama.

Meštar Toni i Kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak pridružili su se pozivu za sudjelovanje u humanitarnoj izložbi Foto studija Kurti. Meštar Toni je naglasio da su karnevalisti uvijek bili ljudi široka srca i da je siguran da će to dokazati i putem ove akcije. Kraljica Sandra izjavila je da je ovo bio kratak Karneval, ali unatoč tome pun programa, od kojeg je bio i veliki broj humanitarnih te da se nada da će podržavanjem ove akcije Karneval živjeti i pomagati drugima i nakon svog službenog završetka.



Pisane vijesti