HTZ: Virtuoso uvrstio Hrvatsku među top 10 svjetskih destinacija u tri kategorije

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/HTZ_log-w.jpg

Udruženje agencija za luksuzna putovanja 'Virtuoso' i ove je godine provelo istraživanje među svojim članovima - „Vituoso Luxe Report“, prema kojima je Hrvatska za 2019. godinu uvrštena među top 10 destinacija u čak tri kategorije. Hrvatska je zauzela drugo mjesto u kategoriji najpopularnije emerging destinacije, šesto u kategoriji najboljih destinacija za tzv. milenijce, odnosno mlade putnike te odlično osmo mjesto u kategoriji najpopularnijih svjetskih destinacija. „Tržište SAD-a je za hrvatski turizam jedno od vodećih dalekih tržišta s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili oko 570 tisuća dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje lani rast od 23 posto, što nas veseli i potvrđuje odličan status Hrvatske na američkom tržištu“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako će u fokusu aktivnosti u narednom razdoblju biti daljnje jačanje avioprijevoza kako bismo bili još dotupniji američkim turistima.

Izvješće je komentirala i Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku. „Postignuti rezultati u sklopu izvješća Virtuosa posljedica su velikog rada i truda uloženog od strane svih turističkih djelatnika u ukupnu hrvatsku turističku ponudu i njenu promociju. Izuzetno nas veseli što naš rad i napredak prepoznaju članovi Virtosa, velike svjetske mreže koja ima snažan utjecaj na ukupne turističke tijekove“, poručila je Rodin.
 
Virtuoso® Luxe Report predstavlja godišnje izvješće temeljno na istraživanju provedenom među svjetskim agencijama za putovanja te među njihovim savjetnicima, a koji su članovi Virtuosa. Izvješće za 2019. godinu predviđa nove trendove u putovanjima i to na temelju trenutnih i predviđenih rezervacija. Virtuoso je mreža koja broji više od 17.500 putničkih savjetnika u više od 1.000 agencija diljem svijeta, a posjeduju i ugovore s ekskluzivnim i vodećim svjetskim hotelima, odmaralištima, lječilištima, kruzing kompanijama i drugim turističkim tvrtkama.

Pisane vijesti