​HTZ: promocija Hrvatske i hrvatskog turizma uoči nogometne utakmice u srcu Budimpešte

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190324_htz_magjar_p.jpg

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj organizira promociju Hrvatske kao turističke destinacije u srcu Budimpešte u poznatom i najfrekventnijem pješačkom prolazu i okupljalištu brojnih građana i turista u Budimpešti, u Gozdu udvar.
„Promocija Hrvatske održava se danas, na dan održavanja nogometne kvalifikacijske utakmice između Mađarske i Hrvatske. Cilj ovog projekta je stvaranje pozitivnog i prijateljskog ozračja uoči same utakmice, ali i jačanje brenda Hrvatska na mađarskom tržištu, vidljivosti na najposjećenijim društvenim mrežama te u konačnici motiviranje Mađara na dolazak u Hrvatsku na odmor“, rekla je Ivana Herceg, direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj.

Na promociji brojni prolaznici dobivaju promotivne materijale o Hrvatskoj, kao i brojne hrvatske suvenire, ali i mogućnost osvajanja vrijednih nagrada partnera promocije: HNS-a, Podravke, Flixbus-a i Ultra festivala. Glavna nagrada koju će moći osvojiti posjetitelji je vikend boravak u Hrvatskoj, ali i potpisani dresovi hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Ivana Rakitića, ulaznice za Ultra Music festival u Splitu kao i Podravkine poklon pakete hrvatskih proizvoda.

„Mađari kao naši tradicionalni i vjerni gosti posljednjih se godina nalaze u top 10 emitivnih tržišta. U prošloj godini ostvaren je rekordan broj dolazaka i noćenja mađarskih turista u Hrvatskoj. Premašeno je 620.000 dolazaka i preko 3,2 milijuna noćenja, a podaci iz sustava eVisitor pokazuju da je pozitivan trend rasta nastavljen i u ovoj turističkoj godini“, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić nadodavši da ćemo i u budućem vremenu što više koristiti velika sportska događanja i sport za predstavljanje, promociju i brendiranje Hrvatske.

Promociju Hrvatske u Budimpešti svojim su dolaskom uveličali brojni uzvanici, sportaši i prijatelji Hrvatske među kojima su Olah Gyarfas, predsjednik mađarskog automoto saveza i direktor utrke Velike nagrade Mađarske, Hungaroring; Denes Kemeny, predsjednik mađarskog vaterpolo saveza i proslavljeni trener triju olimpijskih medalja te Tamas Marcz, izbornik mađarske vaterpolo reprezentacije, Davorin Štetner predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, itd.

Pisane vijesti