HTZ poziva na udruženo oglašavanje i suradnju u provedbi strateških projekata u 2019.

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/HTZ_log-w.jpg

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) do 15. listopada ove godine prima prijave na netom otvoreni javni poziv za udruženo oglašavanje u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora u 2019. godini, a objavila je i poziv za iskazivanje zanimanja za provedbu strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima. Zainteresirani se mogu prijaviti za ukupno tri modela udruživanja, s tim da se prijave na modele 1 i 2 podnose županijskim turističkim zajednicama, a na model 3 HTZ-u odnosno njegovom Glavnom uredu.

Poziv za udruženo oglašavanje, koje HTZ u suradnji sa sustavom turističkih zajednica provodi već godinama, usmjeren je na opću destinacijsku i promociju smještajne i ostalih oblika turističke ponude destinacije, pri čemu se oglašavanje odnosi na ponudu u predsezoni i posezoni, odnosno na cjelogodišnju ponudu u destinacijama koje nemaju izlaz na more ili na turistički nerazvijenim područjima.

Model 1 odnosi se na udruženo destinacijsko oglašavanje sustava turističkih zajednica, model 2 na udruženo oglašavanje ponude destinacije, a model 3, koji je novost za 2019., na udruženo oglašavanje ponude nautičkog turizma.

U svakom modelu HTZ u različitim postocima sredstva udružuje s javnim i/ili privatnim turističkim sektorom, odnosno turističkim zajednicama i nositeljima turističke ponude, hotelijerima, agencijama, touroperatorima, marinama i drugima, s ciljem jačanja promocije te rezultata hrvatskog turizma.

U pozivu za iskazivanje zanimanja za provedbu strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima u 2019. ne navodi se točan rok za primanje prijava, no, slično kao i za ovu, te prijave će se primati do kraja ove odnosno do početka iduće godine.

Kao mogući partneri za suradnju sa HTZ-om u pozivu se spominju organizatori putovanja-touroperatori i prijevoznici sa svim oblicima organiziranih programa za Hrvatsku u zračnom, autobusnom i brodskom prijevozu, koji uvode/pojačavaju programe ili proširuju operacije u pred i posezoni s tendencijom daljnjeg rasta u iduće tri godine od uvođenja programa.

Cilj suradnje je podizanje svijesti o brendu Hrvatska na odabranim strateškim tržištima, kao i dolazak do potencijalnih gostiju zajedničkim kampanjama vezanim uz partnerov program za Hrvatsku.

U pozivu se navodi da će prednost imati prijave partnera koji žele provoditi i sudjelovati u zajedničkim kampanjama s minimalno 50 tisuća eura neto vlastitih sredstava, te da su prihvatljive on-line marketinške aktivnosti, kao i one na društvenim mrežama, u tisku, plakatiranjem te putem TV i radija.

Zainteresirani partneri za te projekte prijedloge za suradnju s pripadajućom dokumentacijom dostavljaju predstavništvima HTZ-a na 16 stranih tržišta, a detalji oba poziva mogu se vidjeti na web stranicama HTZ-a. (Hina)

Pisane vijesti