​HTZ organizirao dijeljenje vode i promotivnog materijala turistima na graničnim prijelazima

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180722_htzVoda.jpg

U središnjem dijelu turističke godine, u hrvatskim odredištima boravi više od milijun gostiju i turistički je promet na vrhuncu. Hrvatska turistička zajednica (HTZ) dijeljenjem vode na graničnim prijelazima s porukom dobrodošlice onima koji dolaze na odmor u Hrvatsku zahvaljuje na ukazanom povjerenju i odabiru naše zemlje kao mjesta za odmor. „Gužve i vrućine su velike, pa ovim činom našim gostima želimo olakšati čekanje na graničnim prijelazima“, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako se uz vodu dijeli i promotivni materijal zdravstvenog te nautičkog turizma.

Uz direktora Staničića vodu su na graničnom prijelazu Plovanija dijelili i Denis Ivošević, direktor TZ Istre, Dubravko Šimenc, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte HTZ-a te ostali djelatnici Glavnog ureda HTZ-a.
 
Prošle godine na isti datum na ovom je graničnom prijelazu u zemlju ušlo 8.811 vozila u kojima je bilo 36.578 putnika. Prošlu subotu preko ovog graničnog prijelaza ušlo je 8.778 vozila u kojima je bilo 36.212 putnika, a iz zemlje je izašlo 4.732 vozila, odnosno 20.103 putnika.
 
Akcija će se tijekom udarnih ljetnih vikenda sve do 11. i 12. kolovoza provoditi na graničnim prijelazima Plovanija, Rupa, Karasovići, Bregana, Macelj, Bajakovo te na naplatnoj postaji Lučko gdje će se voda dijeliti u suradnji s HAC-om.

Voda će se organizirano dijeliti u razdoblju od 9:00 do 13:00 sati subotom te od 15:00 do 19:00 sati nedjeljom, a samo ovaj vikend će se na graničnim prijelazima podijeliti 24.500 boca vode.
 
Dodajmo kako je u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvareno 9,2 milijuna dolazaka i 44 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 6% u dolascima i noćenjima.

Pisane vijesti