HTZ i TZ grada Zagreba nagrađene na sajmu COTTM u Pekingu

Slika /arhiva/10-ban-trg1.jpg

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) dobile su prestižna priznanja tijekom turističkog sajma COTTM (China Overseas Tourism & Travel Market), koji je održan od 13. do 15. travnja 2011. u Pekingu. Zajedničko priznanje za inovativnost turističke ponude (Silver Award) dodijeljeno je Hrvatskoj turističkoj zajednici i Slovenskoj turističkoj zajednici.

Priznanja su preuzeli veleposlanica Slovenije u Pekingu Marija Adanja i gospodarski savjetnik veleposlanstva RH u Pekingu Branko Gačak.

Zajedničko priznanje Hrvatskoj i Slovenskoj turističkoj zajednici rezultat je uspješne turističke suradnje dvije susjedne zemlje koja je na kineskom tržištu započela unazad godinu dana organizacijom manifestacije „Doživi Hrvatsku, osjeti Sloveniju“, a koja obuhvaća poslovne radionice, zajedničke prezentacije hrvatske i slovenske turističke ponude te svečanih prijama u Šangaju i Pekingu. Također, Turističkoj zajednici grada Zagreba dodijeljeno je priznanje za marketinšku ponudu (Bronze Award) koje je primila direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Amelija Tomašević.

Na sajmu COTTM u Pekingu svoju je ponudu predstavilo više od 300 turističkih agencija i turističkih zajednica iz 50 zemalja svijeta, a priznanja su dodijeljena za postignuća u sedam kategorija, uključujući marketinšku ponudu, inovativnost ponude, medijsku promidžbu, kvalitetu usluge, posebni medijski marketing, ponudu luksuznih proizvoda te svekoliku turističku ponudu.

U ime Kineskog istraživačkog instituta za inozemna putovanja COTRI (China Outbound Tourism Research Institute) priznanja su dodijelili direktor Instituta Wolfgang Georg Artl i zamjenik izvršnog direktora udruge PATA (Pacific Asia Travel Association) John Koldowski.

Nakon Pekinga, u organizaciji hrvatske i slovenske turističke zajednice, 18. travnja 2011. godine organizira se poslovna radionica kineskih te hrvatskih i slovenskih turističkih djelatnika. U ovim aktivnostima uz predstavnike hrvatskih i slovenskih turističkih agencija, sudjeluju i predstavnici Hrvatske turističke zajednice, Slovenske turističke zajednice te veleposlanstva RH i Slovenije iz Pekinga. Osim na sajmu u Pekingu, hrvatska turistička ponuda bit će predstavljena i na sajmu WTF od 12. do 15. svibnja 2011. godine u Šangaju.
 



Pisane vijesti