HTZ i TZ grada Zagreba na prvom sajmu „Art & Tourism“

Slika /arhiva/art-tourism-F.jpg

U petak, 18. svibnja, u Firenci započinje međunarodni sajam „Art & Tourism“ na kojemu će nastupiti Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ). Riječ je o novom, jedinstvenom sajmu koji će okupiti 2.000 izlagača - ponajboljih talijanskih i svjetskih čimbenika kulturnog turizma, a očekuje se da će ga u tri dana održavanja obići 20.000 posjetitelja.

U firentinskom Fortezza da Basso HTZ i TZGZ će imati zajednički štand, a prvog dana sajma pomoćnik direktora Glavnog ureda HTZ-a Milo Sršen i stručna suradnica TZ grada Zagreba Ana Landeka, održat će prezentaciju i konferenciju za medije kroz koju će biti predstavljena ponuda sadržaja kulturnog turizma u našoj zemlji.

Prvi i pola drugog dana trajanja sajma „Art & Tourism“ posvećeni su poslovnim sastancima i ugovaranju poslova, dok će dio drugog dana sajma biti otvoren za pojedinačne posjetitelje koji će se moći informirati o kulturnom turizmu i turističkoj ponudi zemalja sudionica, a HTZ i TZGZ će sudjelovati i na poslovnoj radionici, i unaprijed dogovorenom nizu sastanaka.

Nastup na sajmu „Art & Tourism“ koji se održava u Italiji, našem velikom emitivnom tržištu dio je Programa rada Ureda za kulturni turizam HTZ-a, koji u 2012. godini provodi niz aktivnosti usmjerenih na razvoj kulturno-turističkih proizvoda i promidžbu kulturne baštine. Dugoročni plan sajma »Art & Tourism« je postati nezaobilazna točka na kojoj se susreću svi čimbenici kulturnog turizma: muzeji, galerije, nacionalne i lokalne turističke zajednice, tijela javne uprave, kulturni i event menadžment te predstavnici turističkih agencija, turoperatora, hotela i prijevoznika.



Najave