Hrvatsko - mađarski odbor za turizam

Slika 2. i 3.3.2005;Croatia4.26Zagreb.jpg

Na temelju Ugovora o turističkoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Mađarske, potpisanog u Zagrebu 15. svibnja 1996 godine, Hrvatsko-mađarski Odbor za turizam održao je svoje peto zasjedanje u Zagrebu u razdoblju od 2. do 3. ožujka 2005. godine.

Hrvatsku delegaciju predvodio je državni tajnik Zdenko Mičić, a mađarsku Zoltan Somogyi, predsjednik nadležne institucije Vlade Republike Mađarske za turističku djelatnost.

Izaslanstva su razmijenila informacije o stanju i kretanjima u turizmu u proteklom razdoblju s naglaskom na rezultate postignute u međusobnom turističkom prometu te budućim aktivnostima, a posebno u vezi s prilagodbom legislative o turističkoj i ugostiteljskoj djelatnosti u tijeku priprema Republike Hrvatske za početak pregovora s EZ-om, i mađarskim iskustvima u tom pogledu.

Osobita je pažnja posvećena mogućnostima suradnje u pograničnim regijama i stvaranju povoljnog okruženja za razvoj turističkih aktivnosti putem osnivanja zajedničkih turističkih zona u cilju unapređenja života lokalnog stanovništva.

Budući da je Ugovorom o turističkoj suradnji predviđeno da Odbori naizmjenično zasjedaju, slijedeće zasjedanje održat će se u Republici Mađarskoj.



Pisane vijesti