Hrvatski turizam u veljači na 17 međunarodnih turističkih sajmova

Slika 4.2.2010

Hrvatski turizam ovog se mjeseca predstavlja na 17 međunarodnih turističkih sajmova, među kojima su prvi ovog tjedna u Bruxellesu i Pragu, gdje će se u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) održati tzv. nacionalne prezentacije.
Veljača je uz siječanj za turističke sajmove u Europi 'udarni' mjesec, a nakon nastupa HTZ-a i brojnih suizlagača (hotelijera, agencija, turističkih zajednica, udruga) na 22 sajma u siječnju, u veljači slijede nastupi na nekim od možda najvažnijih za hrvatski turizam.

Jedan od njih je svakako sajam "Holiday World" u Pragu, koji se održava od 4. do 7. veljače, i na kojem će se novosti iz hrvatske turističke ponude za ovu godinu predstaviti širokoj i poslovnoj češkoj publici.

S obzirom na važnost češkog tržišta za hrvatski turizam, te da je Hrvatska godinama među prvim odredištima u svijetu za češke turiste, osim predstavnika HTZ-a na sajmu će ponudu predstaviti i turističke zajednice Zagreba, Makarske, Ličko-senjske županije i rovinjska tvrtka Valalta, a nautičku ponudu Hrvatska gospodarska komora.

Najavljujući danas taj sajam iz Glavnog ureda HTZ-a ističu da se ove godine s češkog tržišta očekuju stabilna turistička kretanja prema Hrvatskoj, ali i da će to u velikoj mjeri ovisiti o prilagodbi ponude hrvatskih partnera te odnosu prema tom tržištu koji treba u određenoj mjeri promijeniti.

Uz Prag, u istom se terminu ovog tjedna (4. do 8. veljače) održava i sajam turizma 'Vacances' u Bruxellesu, koji je kao i cijelo tržište Belgije jedno od rastućih za hrvatski turizam.

Idućeg tjedna slijedi nastupi na nešto manjim sajmovima u Tel Avivu, Hamburgu, Liegu, Bologni i drugima, dok sredinom veljače slijede sajmovi u Muenchenu, Milanu, Beogradu, Essenu i drugi. (Hina)


Pisane vijesti