Hrvatski turizam predstavljen u Bruxellesu i Münchenu

Slika /arhiva/130506-htz-m5.jpg

Hrvatska turistička zajednica predstavila je turističku ponudu Hrvatske tijekom manifestacije „Dani otvorenih vrata institucija Europske unije“, 4. svibnja 2013. u Bruxellesu ispred Europskog parlamenta.

Na prigodnom štandu je predstavljena turistička ponuda Hrvatske i podijeljeni su brojni promidžbeni materijali. Posjetitelji štanda mogli su se zahvaljujući računalnim animacijama fotografirati u nekom od atraktivnih hrvatskih turističkih odredišta u pozadini u svom „sljedećem odredištu za godišnji odmor“, što su gotovo svi i učinili. Dane otvorenih vrata posjetilo je oko 20.000 građana Bruxellesa, uglavnom obitelji, te brojni službenici EU.

U sklopu manifestacije Europski dan, u subotu, 4. svibnja, na glavnom münchenskom trgu Marienplatz, Hrvatska turistička zajednica u suradnji s TZ Zadarske, Šibensko–kninske, Splitsko–dalmatinske i Dubrovačko–neretvanske županije, predstavila je Dalmaciju uoči nadolazeće turističke sezone.

Brojni posjetitelji mogli su dobiti korisne informacije i promidžbene materijale dalmatinskih regija i kušati poznate dalmatinske specijalitete kao što su drniški pršut, paški sir i zadarski maraskino.

Osim informativnog dijela posjetiteljima su predstavljeni i hrvatski narodni plesovi u izvedbi folklornog sastava Hrvatske katoličke misije iz Münchena. Na Marienplatzu, publici se s pozdravnim govorom obratio generalni konzul RH u Münchenu Petar Uzorinac, koji je posjetio i hrvatski štand.



Pisane vijesti