Hrvatski turizam predstavljen na manifestaciji Dani Europe u Pragu

Slika /arhiva/120517-danieu-2.jpg

Pod pokroviteljstvom premijera Češke Republike, Petra Nečasa i ministra vanjskih poslova Karla Schwarzenberga, u Pragu je od 9. do 17. svibnja 2012. godine, održana manifestacija Dani Europe. Iznimno bogati program obuhvatio je niz kulturnih događanja kako što su glazbeni festival, izložbe, filmske projekcije, književne večere i seminare.

U sklopu open-air festivala održanom 12. svibnja 2012. u centru Praga, Predstavništvo HTZ-a u Pragu je, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Pragu, predstavilo hrvatsku turističku ponudu na prigodnom štandu i to u društvu zemalja članica EU. Hrvatska, kao jedina predstavljena zemlja koja nije članica Europske unije, privukla je veliku pozornost ne samo široke javnosti već i suizlagača, predstavnika zemalja članica.

U sklopu manifestacije Dani Europe, građani Praga mogli su sudjelovati u raznim raspravama o aktualnim temama, te saznati više o svojim pravima u okviru Europske unije. Aktivni sudionici manifestacije također su bili predstavnici europskih institucija i Vlade Češke Republike, pisci, glazbenici, predstavnici raznih akademskih institucija i građanskih udruga s ciljem da građanima približe saznanja o Europskoj uniji.



Pisane vijesti