Hrvatski kulturni tjedan u Darmstadtu

Slika /arhiva/130528-Darmstadt1.jpg

U Darmstadtu u Luisen Centru je od 18. do 25. svibnja 2013. godine, povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, održan „Hrvatski kulturni tjedan“ na kojem je predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj imalo štand. Hrvatska je predstavljena kroz različite teme: turizam, ekonomiju, književnost, znanost, film, glazbu i politiku, a info štand HTZ-a je privukao veliku pozornost te bio izuzetno posjećen svih dana održavanja prezentacije.

„Hrvatski kulturni tjedan“ otvoren je posebnom svečanošću u prostorijama Justus Liebig Haus u Darmstadtu, u nazočnosti veleposlanika Republike Hrvatske Mire Kovača, gradonačelnika Darmstadta Jochena Partscha, predstavnice Državnog ureda za Hrvate izvan RH Katharine Hinić, generalnog konzula RH u Frankfurtu Josipa Špoljarića i drugih uzvanika i gostiju.

U prigodnom programu na pozornici Justus Liebig Haus nastupili su razni izvođači, dok je predstavništvo HTZ-a Hrvatsku predstavilo kao jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Europi. Također, posjetiteljima su dodatno dočarane ljepote hrvatskog Jadrana kratkim filmom „Mediteran kakav je nekad bio“.



Pisane vijesti