HRVATSKI KUHARSKI SAVEZ NA SAJMU EKO-ETNO HRVATSKA 2008.

Slika /arhiva/hks.jpg

Hrvatski kuharski savez (HKS) će u petak, 19. rujna 2008. od 19,00 sati, u sklopu sajma Eko-etno Hrvatska na središnjoj večeri sajma pripremiti reviju jela hrvatske kulinarske baštine.

Tridesetak kuhara iz 12 županija pripremit će večeru za 500 uzvanika, koji će moći uživati u bogatom izboru hladnih predjela, toplih glavnih jela, te u raznoraznim desertima.

Ponuda jela na svečanoj eko.etno večeri napravljena je po receptima objavljenim u knjizi „Hrvatska kulinarska baština“, što je prva u nizu knjiga koje će Hrvatski kuharski savez objavljivati u sljedećem razdoblju. 

Knjiga "Hrvatska kulinarska baština", predstavljena na II. kongresu Hrvatskog kuharskog saveza u lipnju ove godine, sadrži 50 tradicijskih i autohtonih hrvatskih jela u odabiru i obradi županijskih udruga kuhara. 

Ova knjiga završetak je prve faze projekta „Baština“ kojeg je u proteklih nekoliko godina provodio HKS na lokalnom nivou. Sve županijske Udruge kuhara su nakon radnih sastanaka i rasprava članova definirale popis od tridesetak tradicijskih jela svoga kraja i dostavile ih Savezu. U prvu knjigu uključena su po tri recepta iz svake županije, a sva jela pripremljena su od strane Udruga kuhara i fotografirana u kabinetu Akademije HKS-a u Trakošćanu.


 



Najave