Hrvatski fond za privatizaciju: Prodaja dioničkih udjela iz državnog portfelja

Slika /arhiva/hfp-logot-w.jpg

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je javne natječaje za prodaju većinskih dioničkih udjela iz državnog portfelja u tvrtkama Vranjica Belvedere d.d. Seget Vranjica, Vjesnik d.d. (tiskara), Hotel Medena d.d. Seget Donji, Sloga IMK iz Požege, Slavonija Nova iz Županje i Uljanik Tesu iz Pule.

Natječaji su objavljeni na web stranicama HFP-a i u dnevnim novinama, slijedom odluka Upravnog odbora HFP-a, a rok za ponude za Vranjic Belvedere je 10. siječnja iduće godine do 14 sati, dok je rok za Hotel Medena 7. veljače 2011. do 14 sati.

Za 53,65 posto dionica hotelske tvrtke Medena početna cijena je 44,3 milijuna kuna, što je 70 posto od nominalne vrijednosti, a sniženu cijenu HFP je odredio jer su do sada te dionice tri puta oglašavane na prodaju, ali bez ponuda. Ukupne obveze te tvrtke na kraju lipnja ove godine bile su 109,7 milijuna kuna.

Natječajem se nudi 53,99 posto dionica tvrtke Vranjic Belvedere, a početna je cijena 16,6 milijuna kuna.

Od potencijalnih investitora u svim se natječajima traži zadržavanje osnovne djelatnosti tvrtki, preuzimanje obveza zadržavanja zatečenog broja zaposlenika ili zbrinjavanje eventualnog viška, dostavljanje programa ulaganja i poslovnog plana s investicijskim planom za pet godina te podmirivanje obveza društva. (Hina)


Pisane vijesti