Hrvatski dani male brodogradnje - izloženo 95 plovila

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/HN20190404090776.jpg

Hrvatski dani male brodogradnje otvoreni su danas u Marini Kaštela, a na njima se do 7. travnja predstavlja 95 plovila male brodogradnje pretežito iz Hrvatske ali i iz inozemstva, što je 50 posto više plovila nego lani. U sklopu manifestacije održava se i sajam turističkih atrakcija, na kojem oko 50 tvrtki izlaže opremu i atrakcije namijenjene širenju turističke ponude, što će biti popraćeno i natjecanjima i prezentacijama na kopnu i vodi. Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban istaknuo je kako Hrvatski dani male brodogradnje imaju nemjerljivu važnost za razvoj turizma u toj županiji, posebice u predsezoni.

Manifestacija Hrvatski dani male brodogradnje održava se jedanaestu godinu za redom, a proteklih se deset godina održavala u Podstrani, istočno od Splita, ali je od ove godine premještena u Marinu Kaštela gdje ima i više prostora za izlaganje proizvoda male brodogradnje.

"Ovih 95 izloženih raznih vrsta plovila je 50 posto više no što ih je bilo izloženo na prošlogodišnjim Hrvatskim danima male brodogradnje", rekao je organizator manifestacije Branimir Matijaca.

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella je rekao kako je ova manifestacija daje doprinos razvoju nautičkog turizma u toj županiji. 

"Splitsko-dalmatinska županija ostvaruje 44 posto cjelokupnog nautičkog turizma u Hrvatskoj i godišnje na području naše županija imamo 1,4 milijun noćenja u nautičkom turizmu", rekao je Stella.

Na manifestaciji Hrvatski dani male brodogradnje, uz domaće brodograditelje, ove se godine predstavljaju i strani pa će posjetitelji moći vidjeti i kao što su Marinello boats, Galeon Yachts, Beneteau Seascape, Vali i Salmeri plovila.

Program i ove godine prate brojne premijere plovila, probne i testne vožnje, stručni skupovi i slično. (Hina/FaH)

Ostale vijesti