Hrvatska udruga kongresnog turizma partner krovne udruge kongresnih organizacija

Slika /arhiva/CIC_logo_w.jpg
Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) postala je ovlašteni partner Međunarodne krovne udruge kongresnih organizacija (Convention Industry Council - CIC) dobivši i certifikat CMP (Certified Meeting Professional) globalno prepoznat kao najviši znak kvalitete u kongresnoj industriji.
 
Convention Industry Council krovna je udruga koja broji više od 30 međunarodnih organizacija u kongresnoj industriji s više od 103.500 članova-profesionalaca i 19.300 tvrtki i institucija iz svih dijelova MICE industrije. Glavni je cilj CIC-a osigurati platformu za izmjenu informacija i ideja u globalnim trendovima struke, promovirati izvrsnost i standardizaciju u praksi, surađivati na svim područjima struke i zagovarati vrijednost kongresno-insentiv-event industrije u svjetskom gospodarstvu. 
 
Od brojnih programa koje CIC provodi, najpoznatiji je, svakako, glasoviti CMP (Certified Meeting Profeassional) program pokrenut 1985. godine koji je danas globalno prepoznat kao najviši znak kvalitete u industriji. Spomenuti certifikat je dobilo više od 10.000 profesionalaca iz 46 zemalja svijeta. Da bi se pristupilo programu, potrebno je imati iskustvo i edukaciju koja se mjeri u CE Clock Hours (Continuing Educations Clock Hours) – satima provedenim na edukaciji. 
 
Do danas ni jedan subjekt iz Hrvatske nije stekao CMP certifikat. Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma je prije tri godine uspostavila suradnju s CIC-om kako bi, za edukacije koje provodi, ishodila odobrenje od CIC-a i osigurala CE Clock Hours svojim članovima koji su prisustvovali pojedinim edukacijama. Od siječnja ove godine HUPKT je postao i službeni CMP Preferred Provider za Hrvatsku. Osim što je riječ o velikom priznanju radu HUPKT-a, to znači da će sve edukacije koje HUPKT radi moći prijaviti CIC-u online, odnosno uspostaviti i druge oblike suradnje korisne za članove ali i za struku u cjelini. 
 
"Bitno je naglasiti kako partnerstvo s CIC-om nije lako ishoditi i dobiva se isključivo ukoliko su svi aspekti rigoroznih provjera udovoljili zahtjevima spomenute asocijacije. Ovime se našoj struci otvara velik spektar mogućnosti provedbe i edukacije te integriranja stručnih i provedbenih rezultata u godinama koje dolaze. Vjerujemo kako će ista u skorijoj budućnosti donijeti značajne poslovne rezultate za specijalizirane profesionalce u kongresnom, ali i ukupnom domaćem turizmu“, rekao je u ime HUPKT-a Pavle Marković.


Pisane vijesti