Hrvatska turistička zdravstvena ponuda na pariškom Les Thermaliesu: u najavi 6 novih direktnih zračnih linija iz Francuske prema Hrvatskoj

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/190131_htz_Thermalies_2.jpg

Hrvatska turistička ponuda te njezini potencijali u zdravstvenom i SPA segmentu predstavljeni su u sklopu 37. izdanja specijaliziranog sajma za široku publiku Les Thermalies održanom u Parizu. Predstavništvo HTZ-a u Francuskoj drugu godinu zaredom predstavilo je hrvatsku ponudu na ovom jedinstvenom sajmu.

„Upravo se zdravstveni turizam ocjenjuje važnom nišom u privlačenju turista s ovog vrlo potentnog emitivnog tržišta s kojeg je u 2018. bilo 592.000 dolazaka te više od 2,2 milijuna noćenja, što je u odnosu na 2017. porast od 8 posto“, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Više od 300 renomiranih izlagača iz cijeloga svijeta predstavilo je novitete u tretmanima s morskom i termalnom vodom, nutricionizmu te novim tehnologijama u SPA industriji.

Hrvatska je izazvala velik interes zainteresiranih posjetitelja koji su se zanimali za pokriće troškova od strane zdravstvenog osiguranja, ali i o cijenama, dostupnosti, kvaliteti usluga i smještaja.

Kao glavne prednosti istaknute su odlična klima, visoka razina kvalitete smještajnih kapaciteta te vrhunsko medicinsko osoblje.
 
„Izuzetno smo zadovoljni što su ostvareni porasti dolazaka i noćenja u razdobljima pred i posezone te što Francuzi u sve većem broju dolaze u regije u kojima dosad nisu bili brojni gosti poput Kvarnera, Zagreba, Istre ili Slavonije. Sve je to posljedica širenja produkcije postojećih turoperatora, ali i otvaranja Hrvatske kao potpuno nove destinacije kod pojedinih novih francuskih organizatora putovanja. Prema informacijama koje dobivamo iz redovnih susreta s turoperatorima, predviđanja za sezonu 2019. godinu su dobra te bi se dobri trendovi prodaje trebali nastaviti i u ovoj godini“, istaknula je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.
 
U prilog još boljim dolascima s francuskog tržišta ide i sve bolja zračna povezanost. Uz brojne nove charter letove, u 2019. godini u najavi je šest novih zračnih linija.

Zračna kompanija Volotea otvara linije iz Lyona za Dubrovnik i Split, Marseillea za Rijeku te Bordeauxa za Pulu.

Air France uz povećanje letova za Dubrovnik za čak 150 posto u odnosu na 2018. godinu najavljuje i otvaranje nove direktne zračne linije za Split iz Pariza, a Easy Jet otvorenje direktne linije iz Nantesa za Dubrovnik.

Pisane vijesti