Hrvatska turistička zajednica započela sezonu nastupa na turističkim sajmovima

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Hrvatska turistička zajednica ovaj tjedan započinje intenzivnu promidžbu hrvatskog turizma na sajmovima diljem svijeta.

U tijeku je specijalizirani nautički sajam u Londonu, a od sutra slijede sajamski nastupi u Utrechtu, Lisabonu, Beču, Oslu, Manchesteru. Nakon toga slijede Stuttgart, Madrid, Bratislava, Helsinki, Ljubljana itd. Za siječanj je planirana prezentacija hrvatskog turizma na 21, a za 2010. godinu na 76 sajmova. U veljači slijede poslovne radionice (B2B) na inozemnim tržištima za predstavnike turističkog gospodarstva. Ove godine posebno valja napomenuti kako će krajem veljače Hrvatska biti zemlja partner na specijaliziranom kamping sajmu u Essenu, a prvi puta Hrvatska turistička zajednica predstavit će se i na sajmu turizma u Beogradu.

U segmentu sajamskih nastupa u 2010. godini dolazi do strateške modifikacije, putem ciljanog nastupa na specijaliziranim i pomno selektiranim općim sajmovima, s naglaskom na zajedničke nastupe s poslovnim subjektima i regijama (klusterima), uz maksimalno uvažavanje poslovnih potreba gospodarstvenika i suizlagača.

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice je nositelj organizacije i koordinator nastupa kako bi cjelokupan izložbeni prostor bio skladno izrađen, poštujući sve usvojene vizualno-komunikološke konstante hrvatskog turizma. Nakon pozitivnih ocjena za dizajn, funkcionalnost te racionalnost, Hrvatska turistička zajednica je odlučila u većoj mjeri zadržati izgled i koncept hrvatskog štanda iz 2009. godine. Atraktivan i moderan dizajn hrvatskog štanda je u potpunosti prilagođen potrebama Hrvatske turističke zajednice i poslovnih subjekata, suizlagača te je ovakvim konceptom suizlaganja pružena mogućnost da se na jednom mjestu prezentira raznolika hrvatska turistička ponuda. U vizualnom rješenju štanda i dalje će se isticati hrvatski logo, slogan "MEDITERAN KAKAV JE NEKAD BIO" i web stranica, naravno, prilagođeni pojedinim tržištima.

Svi podaci o sajmovima i konceptu suizlaganja nalaze se na web stranicama Hrvatske turističke zajednice www.hrvatska.hr


Pisane vijesti