Hrvatska turistička zajednica uz Hrvatski olimpijski odbor i u trećem olimpijskom ciklusu

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) potpisali su danas ugovor o članstvu u Hrvatskoj olimpijskoj obitelji, produživši tako uspješnu suradnju na novi olimpijski ciklus, do Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Četverogodišnji ugovor potpisali su glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, a njegova vrijednost je 4 milijuna kuna.

Sponu turizma i sporta HTZ je prepoznala davno, a prva suradnja s HOO-om ostvarena je još 1996. godine na OI u Atlanti kada je HTZ bila nositelj projekta Hrvatske kuće, rekao je Niko Bulić.

Posljednji veliki projekt na kojem su radili HOO i HTZ su OI u Pekingu gdje je Hrvatska kuća bila organizirana pod motom 'Hrvatska - domovina Marka Pola', a već sada se radi na projektima Hrvatske kuće u Vancouveru i Londonu, rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Hrvatska turistička zajednica od 2001. godine, već dva olimpijska ciklusa, prati rad i djelovanje Hrvatskog olimpijskog odbora, odnosno hrvatskih sportaša i sporta, prepoznavši hrvatski sport kao izuzetni promotor države i turizma u svijetu. Sportski turizam već je ukorijenjen u hrvatskoj turističkoj ponudi, a Hrvatska turistička zajednica već dugi niz godina spaja hrvatske turističke ljepote i sport. O tome govori i posljednja, iznimno uspješna promidžbena akcija Hrvatske turističke zajednice „Hrvatski rukometno-turistički dani“ koja je održana kao najava velikog sportskog događaja, 21. Svjetskog prvenstva u rukometu za muške.  



Pisane vijesti