Hrvatska turistička zajednica nastupa na sajmu FESPO i Slovakiatour

Hrvatska turistička zajednica nastupit će na sajmu FESPO koji se održava od 26. do 29. siječnja u Zürichu te na sajmu ITF Slovakiatour koji se u istom terminu održava u Bratislavi. Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, na sajmu FESPO će svoju ponudu predstaviti pet suizlagača (Dental centar Radović, Cresanka - hotel Kimen Cres, Udruženje malih obiteljskih hotela i pansiona, Hotel Villa Dvor, Croaticum Gmbg), dok će na sajmu u Bratislavi suizlagati Makarska Rivijera (TZ Splitsko-dalmatinske županije) te Camp Straško.

Važnost nastupa i prezentacije hrvatske turističke ponude na švicarskom tržištu naglasio je direktor Predstavništva HTZ-a za Austriju i Švicarsku Ranko Vlatković koji će biti prisutan na sajmu FESPO. Kako je rekao direktor Vlatković, u prošloj je godini sa švicarskog tržišta ostvareno oko 240 tisuća dolazaka i više od milijun dolazaka što predstavlja dvoznamenkaste poraste.

„Švicarski turisti su, na nacionalnoj razini prema udjelu u ukupno ostvarenim noćenjima, zastupljeni sa 1,22 posto. Naše procjene ukazuju da taj udio može biti i veći te Švicarska za nas predstavlja tržište s velikim potencijalom. Upravo ćemo se zbog toga tijekom sajma FESPO susresti s brojnim partnerima i turoperatorima kao što su TUI, Novasol i Croaticum koji potvrđuju velik interes za hrvatskim destinacijama na švicarskom tržištu“, zaključio je dirketor Vlatković.

Slovakiatour pak predstavlja najveći sajam turizma u Slovačkoj koji se već tradicionalno održava u prostorijama izložbenog i kongresnog centra Incheba EXPO u Bratislavi.
Direktorica Predstavništva HTZ-a u Slovačkoj Nora Henterova naglašava kako sajam u Bratislavi pruža  jedinstvenu priliku za susret s predstavnicima turističkih agencija iz cijele Slovačke, kao i sa brojnim novinarima najvažnijih slovačkih medija.

„Na sajmu Slovakiatour ćemo dodatno približiti hrvatsku turističku ponudu na slovačkom tržištu. Očekujemo dobar odaziv i velik interes s obzirom da je naša ponuda među slovačkim turistima jedna od najtraženijih“, poručila je direktorica Heneterova.

Podsjećamo kako je tijekom 2016. godine, prema podacima sustava eVisitor i eCrew, sa slovačkog tržišta ostvareno 411 tisuća dolazaka i 2,8 milijuna noćenja.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, sa slovačkog su tržišta tijekom prvih 11 mjeseci prošle godine ostvareni porasti u dolascima i noćenjima za 2 posto. (www.mint.hr)

Ostale vijesti