Hrvatska turistička zajednica i ''Falkuša'' promoviraju hrvatsku turističku ponudu

Slika /arhiva/140320_komiskafalkusa.jpg

Predstavništvo HTZ-a u Švedskoj u Oslu će, od 17. do 20. srpnja, povodom obilježavanja 200-te godišnjice utemeljenja Kraljevine Norveške, u suradnji s kulturnom ustanovom Ars Halieutica, kroz projekt ''Falkuša u Norveškoj'' predstaviti hrvatsku turističku ponudu. Neprofitna kulturna ustanova Ars Halieutica iz Komiže, poslije dva desetljeća istraživanja, pod pokroviteljstvom UNESCO-a i HAZU, sagradila je repliku najstarijeg sačuvanog ribarskog broda na Mediteranu, gajete falkuše.

Projekt ''Falkuša'', od njezina porinuća za EXPO 1997. godine, traje 18 godina, a HTZ je prepoznala njegovu važnost te poduprla vrhunac projekta kojim će Falkuša u Oslu, tijekom obilježavanja obljetnice, predvoditi paradu od 300 skandinavskih brodova.

U razdoblju od 17. do 20. srpnja bit će izložene fotografije poznatog hrvatskog fotografa Ive Pervana na kojoj će, uz povijesne brodove Norveške, Švedske, Nizozemske, Danske, Islanda i Farskih otoka, biti izložena i Falkuša kao jedini brod s područja Mediterana. Tijekom četiri dana obilježavanja 200-te godišnjice utemeljenja Kraljevine Norveške, Hrvatska turistička zajednica, u izložbenom šatoru, predstavit će hrvatsku turističku ponudu.



Pisane vijesti