Hrvatska prvi put na investicijskoj konferenciji AIM u Dubaiu

Slika /arhiva/AIK-logo14.JPG

Predstavnici Agencije za investicije i konkurentnost prvi će put predstavljati Hrvatsku na jednoj od najvećih svjetskih investicijskih konferencija Annual Investment Meeting-AIM od 8. do 10. travnja u Dubaiu na kojoj Hrvatska s projektom tvrtke Pliva konkurira i za nagradu za najbolji investicijski projekt u istočnoj Europi, izvijestili su danas iz te agencije.

Cilj te konferencije usmjeren je na privlačenje investicija na brzo rastućim tržištima te praćenje globalnih investicijskih trendova i politika privlačenja stranih ulaganja, predstavljanje novih strategija te omogućavanje sastanaka s predstavnicima najvećih svjetskih investitora na jednom mjestu.

U sklopu konferencije dodijelit će se i spomenute nagrade za najbolje investicijske projekte za koje Agencija s prijavljenim investicijskim projektom Plive Hrvatska, članicom TEVA grupe, konkurira u kategoriji najbolji investicijski projekt u istočnoj Europi u 2013.

Osim toga, u konferencijskom investicijskom katalogu (AIM Booklet) među najkonkurentnijim nacionalnim i privatnim projektima iz 80 zemalja svijeta predstavljaju se i hrvatski projekti koji time dobivaju priliku naći investitore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Agencija će se, kako navode, predstaviti i na popratnom investicijskom sajmu, a njeni predstavnici će tijekom trodnevnog boravka u Dubaiu održati i niz sastanaka s potencijalnim investitorima i bankama zainteresiranim za investiranje u Hrvatskoj, posebno u turistički sektor.

Ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić ističe kako je predstavljanje mogućnosti investiranja u Hrvatsku na jednoj ovakvoj konferenciji, koja okuplja nekoliko stotina investitora iz cijelog svijeta, od iznimne je važnosti za promicanje Hrvatske kao uspješne investicijske destinacije.

Napominje kako su izrazito ponosni što je Agencija dobila priliku i ušla u uži izbor zemalja koje uopće mogu kandidirati za nagradu investicijski projekt oko čijeg izbora nisu mnogo dvojili s obzirom na trenutni investicijski ciklus tvrtke Pliva, ostvaren uz podršku i Ministarstva gospodarstva, potvrđuje da se u Hrvatskoj uspješno posluje.

Dodao je i kako je upravo zahvaljujući kvalitetnoj nominaciji cjelokupno predstavljanje investicijskih mogućnosti Hrvatske u Dubaiu potpuno besplatno.

Iz Agencije podsjećaju da je na prošlogodišnjoj konferenciji sudjelovalo 45 ministara/potpredsjednika Vlada, više od šest tisuća posjetitelja iz 84 zemlje te više od sto medijskih kuća iz cijelog svijeta. (Hina)



Pisane vijesti