Hrvatska predstavljena u Londonu i uvrštena u „Top 10“ odabira britanskih turista

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Hrvatska predstavljena u Londonu i uvrštena u „Top 10“ odabira britanskih turista

U prestižnom londonskom hotelu The Dorchester na Mayfairu, 5. svibnja je održana poslovna radionica Hrvatske turističke zajednice na kojoj je sudjelovalo 15 hrvatskih i 14 britanskih turističkih tvrtki. Nakon uvodnih riječi te predstavljanja koncepta i ideje ove radionice, sudionicima su podijeljeni programi rada uz karte, turističke informacije te brošure o Hrvatskoj. Tijekom radionice na velikom je ekranu prikazan promidžbeni video s hrvatskim odredištima.

Ovom je radionicom ispunjen cilje povezivanja nazočnih britanskih i hrvatskih agenata, prilikom čega su razmijenjena iskustva, informacije i kontakti.

Drugi dio radionice odvijao se po konceptu „Destination Dialogue“, gdje je Meri Matešić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu, predstavila Hrvatsku kroz opće i korisne informacije te ponudu i sadržaj hrvatskih odredišta, ali i s osvrtom na stanje britanskog tržišta prema Hrvatskoj. Uslijedila su pitanja i komentari nazočnih agenata na koja su odgovarali predstavnici Globtoura Dubrovnik, Katarina Line-a, te Unilinea, delegirani od strane UHPA-e. Po završteku ovog dinamičnog radnog dana, sudionici su izrazili zadovoljstvo postignutim kontaktima te dobivenim informacijama.

Istraživanje Skyscannera, webstranice za online pronalaženje najjeftinijih letova na 23 jezika, Hrvatsku je smjestilo u 10 najtraženijih turističkih odredišta Britancima za predstojeću sezonu.

Hrvatska je prema tom istraživanju na desetom mjestu, s kojeg je istisnula Tajland. Popis sadrži 100 destinacija a u Top 10 su redom: Španjolska, SAD, Italija, Turska, Francuska, Grčka, Portugal, Cipar, V. Britanija.
 



Pisane vijesti