Hrvatska po prvi puta ima turističkog informatora godine

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/201120_morana_suton.jpg

Organizacija European Cities Marketing (ECM) proglasila je djelatnicu zagrebačkog Centra za posjetitelje, Moranu Suton, za turističkog informatora godine u Europi. Na online održanom 7. kongresu djelatnika centara za posjetitelje (7th TIC Expert Meeting), odabrana je među prijavljenim kandidatima i time postala prvi turistički informator iz Hrvatske s ovako vrijednim priznanjem.

Na ovom hvalevrijednom priznanju osobno joj je željela čestitati i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja ju je danas, u prisustvu direktorice Turističke zajednice grada Zagreba Martine Bienenfeld, primila u prostorijama Ministarstva turizma i sporta.
 
Naši su turistički djelatnici ove godine pokazali iznimnu odgovornost, kreativnost i prilagodljivost. Time su pridonijeli pozitivnom imidžu Hrvatske kao sigurne turističke destinacije. Ponosna sam što je kvalitetu i profesionalnost hrvatskog turističkog djelatnika prepoznala i struka te ovim putem Morani Suton upućujem iskrene čestitke. Ovo priznanje još je jedna potvrda kako čovjek zaista jest ključ uspjeha u turizmu“, kazala je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.  
 
Informatorica Suton svojim je nesebičnim, brzim i kvalitetnim pristupom pokazala odlike istinskog turističkog djelatnika i to u izvanrednim okolnostima potresa, koji je pogodio grad Zagreb. Svim posjetiteljima, koji su se u tom trenutku zatekli u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman, informatorica Suton pružila je pomoć te smjernice za daljnje postupanje s obzirom da je zračni promet vrlo brzo bio ponovno uspostavljen i time potpuno zasluženo postala turistički informator godine u Europi.
 
Za turističkog informatora godine, gospođu Suton nominirala je Turistička zajednica grada Zagreba.

Posao informatora u Centru za posjetitelje nije samo pružanje informacija i prezentiranje turističke destinacije, nego i pružanje osjećaja sigurnosti i bezbrižnog boravka svakom posjetitelju. Naša informatorica, Morana Suton, svoj je posao odradila profesionalno i uz maksimalnu razinu odgovornosti te sam iznimno ponosna na njenu staloženost i požrtvovnost kojima je pokazala odlike istinskog turističkog djelatnika u posebno teškim okolnostima. Odlučili smo nominirati ju ispred TZGZ-a za europskog informatora godine te smo sretni što je to prepoznala i struka, dodijelivši joj ovo vrijedno priznanje“, istaknula je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Pisane vijesti