Hrvatska nacionalna večer u dubrovačkoj povijesnoj jezgri

Slika /arhiva/120608_nac_v1.jpg

U dubrovačkoj povijesnoj jezgri, jučer se moglo vidjeti bogatstvo i raznolikost hrvatske tradicije i kulture. U sklopu Kongresa europskog udruženja EFPRA (Europska federacija proizvođača hrane) koji se održava u Dubrovniku od 6. do 9. lipnja, tvrtka Agroproteinka d.d. u suradnji s tvrtkama Hrvatski farmer d.d., Klub članova 'Selo' i specijaliziranom trgovinom za autohtone hrvatske proizvode 'Natura Eko Etno', upriličila je svečanu nacionalnu hrvatsku večer i tako, u prekrasnom ambijentu restorana 'Klarisa',  sudionicima i gostima ovog međunarodnog kongresa pokazala kulturnu, glazbenu, povijesnu, gastronomsku i etnološku posebnost Hrvatske.

Program je započeo izvedbom poznate Držićeve komedije „Dundo Maroje“, nakon koje je nastupio poznati ansambl 'Plazarius', koji njeguje srednjovjekovnu, renesansnu glazbu, te na kraju tradicionalne pjesme u izvedbi klape, a izveden je i najpoznatijih dubrovački ples - Linđo.

Uzvanicima Hrvatske nacionalne večeri, među kojima su bili svjetski znanstvenici, predsjednici uprava i vlasnici najvećih europskih kompanija iz prehrambenog sektora, predstavnici najviših nadležnih tijela EU, predsjednik FEFAC-a (Europska federacija proizvođača hrane) i mnogi drugi, posluženi su autohtoni proizvodi iz cijele Hrvatske: sirevi, dalmatinski pršut, istarske i slavonske delicije, najbolja vina odabrana od Udruge hrvatskih vinara, te prepoznatljivi hrvatski tradicionalni specijaliteti.

U suradnji sa tvrtkom Hrvatski farmer d. d., koja svake godine organizira sajam Eko Etno Hrvatska Europa Tour, predstavljan je i dio velike palete autohtonih, domaćih, tradicionalnih  proizvoda iz cijele Hrvatske koji su zastupljeni u jedinstvenom prodajno-izložbenom prostoru 'Natura Eko Etno' u Zagrebu.



Pisane vijesti