Hrvatska na XVII. zasjedanju Svjetske turističke organizacije (UNWTO)

Slika /arhiva/unwto-log.jpg

Od 22. do 30. studenoga ove godine u Cartageni de Indias, Kolumbija održat će se XVII. zasjedanje Glavne skupštine Svjetske turističke organizacije (UNWTO), na kojemu će sudjelovati i Blanka Belošević,  načelnica Odjela za međunarodnu turističku suradnju u MMTPR i stalna predstavnica Republike Hrvatske u ovoj organizaciji.

Prije i za vrijeme samog zasjedanja održavat će se brojni tehnički i stručni sastanci, pa će se 22. studenoga održati 81. sjednica Izvršnog vijeća UNWTO-a, kojeg je i Hrvatska članica.

Sastanci se nastavljaju najprije tehničkim, a zatim i minstarskim dijelom Glavne skupštine, dok će 26. studenoga zasjedati Komisija za Europu, kojom je protekle dvije godine predsjedala Hrvatska. Tijekom tog sastanka, Komisija će izabrati svoje predstavnike u raznim tijelima i odborima UNWTO-a, između ostalog dio novih predstavnika u Izvršnom vijeću te nove članove tehničkih odbora,  predstavnika u Odboru za program, kao i predstavnike Regije u radu tijela Glavne skupštine.

Hrvatska će također  supredsjedati, zajedno s Alžirom,  Radnom grupom za olakšavanje  putovanja, koja će tijekom zasjedanja Glavne skupštine  održati svoj drugi sastanak.

Republika Hrvatska primljena je u  članstvo UNWTO 1993. godine na X. Zasjedanju GS  na Baliju, Indonezija. Od 1999.  vrlo je aktivno uključena u rad tijela i odbora UNWTO-a, pa je tako bila članicom Odbora za proračun i finacije, Odbora za kvalitetu, članica je Izvršnog vijeća od 2003. godine, predsjedava Komisijom za Europu od 2005. godine i supredsjedava Radnom grupom za olakšavanje putovanja.



Pisane vijesti