Hrvatska na sajmu SITC u Barceloni predstavljena kao filmska destinacija

Slika /arhiva/rh-karta-ww.jpg

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice iz Madrida tradicionalno, uz četiri dalmatinske županije i gradove Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar,  te Ličko-senjsku županiju i Grad Zagreb, na Međunarodnom sajmu turizma u Barceloni (SITC), od 4. od 6. travnja, predstavlja hrvatsku turističku ponudu, a ove godine Hrvatsku i kao izvanrednu filmsku destinaciju.

Tim je povodom danas predstavništvo HTZ-a u Španjolskoj, zajedno s turističkim zajednicama grada Dubrovnika i Splitsko-dalmatinske županije, održalo konferenciju za medije s temom „Hrvatska kao filmska destinacija“, s posebnim naglaskom na serijal „Igra prijestolja“, dok se za sutra na hrvatskom štandu planira postavljanje replike željeznog prijestolja iz iste uspješnice, kojeg će ustupiti službeni distributer serijala u Španjolskoj, TV kuća Canal+.

Ljubitelji serijala i svi zainteresirani posjetitelji hrvatskog štanda tako će se u subotu moći fotografirati sjedeći na prijestolju, ali i preuzeti poseban promotivni materijal dubrovačke turističke zajednice koji će tom prilikom biti dostupan na hrvatskom štandu – mapu lokacija snimanja serijala „Igra prijestolja“.



Pisane vijesti